Új fejlesztés a Google Maps-nál riasztani fog, ha működő traffipaxot érzékel

A Google tervei között szerepel, hogy egy hasznos funkcióval lássa el a gyári térkép szolgáltatást, amivel majd a jövőben meg tudjuk nézni merre vannak a traffipaxok.

Bizonyos források szerint már tesztelik az új funkciót, ami hasonló lesz a Waze applikációhoz, ami kis ikonokkal jelöli a térképen, illetve hangjelzéssel is figyelmezteti a sofőrt merre is vannak azok a sebességmérő eszközök. Amint megszólal a riasztó, célszerű lassabbra venni a tempót, ha nem akarunk csekket kapni.

De nem csak ezt az újítást szeretné a Google bevezetni, hanem azt is, hogy a program jelezze a baleseteket és útakadályokat, hogy a sofőrök időben ki tudják ezeket kerülni.

Igaz ez a fejlesztés még nem elérhető mobiltelefon készüléken, sőt még Magyarországon sem, mert a képernyőfotó alapján egyelőre csak Birmingham területén lehet használni. Viszont ott sem mindenki használhatja, csak azok, akiket felkértek arra, hogy teszteljék le az új szolgáltatást. Ha jó eredményeket ér el és élesítik a programot, akkor valószínű Magyarországon is elérhető lesz az emberek számára. Ám az, hogy mikor lesz teljes egészében használható, arról nincsenek pontos adatok.

Vigyázzunk egymásra a közlekedésben és tartsuk be a forgalmi szabályokat.

betöltés...