17 titkos hely, ahová csak a legmerészebb utazók mernek elmenni.

Rengeteg emberben ott ég a kalandvágy csak hagyni kell felszínre törni. Sokan azért nem vágnak bele a kalandokba mert nincs elegendő pénzük, ám ha valakinek van konkrét úti célja és oda tiszta szívéből el szeretne jutni, akkor a pénz nem lehet akadály. Nagyon sok olyan turista és utazó van, akik fogják magukat beleteszik a legszükségesebb tárgyaikat és eszközeiket egy hátizsákba és nyakukba veszik a világot. Nem egy olyan illetőről lehetett hallani a TV-ben vagy olvasni az interneten, aki gyalog nekiindult a világnak. Mostani cikkünkben viszont olyan titkos helyeket hoztunk el nektek, amiket szó szerint bűn lenne kihagyni. Te még nem álmodoztál arról, hogy a világ tetején hintázz, vagy egy szardínia rajjal ússz, esetleg “testközelből” láss egy krokodilt? Ha valamelyik megfordult már a fejedben, akkor ezek a helyek teljesen le fognak venni a lábadról.

1, Ha képesek vagyunk elrugaszkodni a valóságtól és valami csodálatos dolgot szemügyre venni, akkor az indonéziai Tó-tükör a te helyed. A legjobb, hogy a víz rétegei nem keverednek össze.

2, Az “Overhanging Rock” elnevezésű szikla a Yosemite Nemzeti Parkban található, ahol olyan kilátás nyílik a napfelkeltére, mint sehol máshol, ugyanis 975 méterrel van a a völgy felett. Varázslatos lehet!

3, Minden búvár szeretne egyszer találkozni merülés során a tenger élővilágának tagjaival, ám ez egy lélegzetelállító találkozás lehetett. A képen egy átlagos magasságú ember és egy cetcápa látható, akik a Dearwan-sziget mellett botlottak egymásba.

4, Horvátországban csodálatos helyek vannak, amit mindenkinek érdemes lenne legalább egyszer meglátogatni. Ez a barlang például Pula mellet található, amiben evezős programokat lehet szervezni.

5, Ez a meredek és egyben szerpentines útszakasz a Carlsbad Caverns Nemzeti Parkban található, Új-Mexikó államban. A szakértők szerint ez a föld legősibb barlangrendszere, ami bizonyára felejthetetlen látványt nyújt.

6,  Ez itt a Lac Lioson, Svájcban ahol mindenki vehet egy frissítő fürdőt a jeges vízben.

7, Arizona államban található egy nagyon különleges hely, amit Sedona városa felett lehet megtalálni. A hatalmas sziklafalról gyönyörű lehet a naplemente.

8, Hawaii közelében van egy vízalatti barlang, mely elsőre ijesztőnek tűnhet, de ha az ember elengedi magát észreveszi a szépségeit.

9, Izlandnak van egy olyan természetvédelmi területe, melyet Skaftafellnek hívnak. Többen is azt mondják, ez az a hely, ahol meg lehet tekinteni a Földünk lelkét. Te képes lennél lenézni?

10, A fülöp-szigeteki Moalboal mellett az emberek szardíniák között úszkálhatnak úgy, mintha egyek lennének a rajjal. Ez az élmény elképesztően csodás lehet annak, aki szeret búvárkodni.

11, Több olyan hely is van a bolygón, ahol élvezheted a csendet és a saját gondolataidba merülhetsz, ám kétség kívül a legszebb a kanadai Albertaban található, ahol kristálytiszta víz és erdő veszi körül a helyet.

12, Texas államban van egy hely, amit Jákob kútjának hívnak. Azért hívják így mert egy 10 méter mély természetes karsztforrás. Elképzelhető, hogy aki ide beleugrik, a föld másik oldalán fog kilyukadni. Te le mernél ugrani?

13, Indonéziában található a Mount Bromo tűzhányó, mely mind a mai napig aktívan működik. Az ide látogatók belenézhetnek a közepébe és sétálhatnak a kráter szélén. Nem veszélytelen mutatvány ezért csak a legbátrabbak mernek oda felmenni.

14, A “Crocosaurus Cove” egy olyan turistalátványosság Ausztráliában, amit nem minden ember mer bevállalni. Itt olyan közel kerülhetsz egy nálad háromszor nagyobb krokodilhoz, mint még soha. Te részt mernél venni rajta?

15, Ezt a csodálatos helyet a Föld szemének nevezik, mely Belizben található. A hatalmas lyuk átmérője meghaladja a 300 métert, mélysége pedig eléri a 125 métert is. Döbbenet nem igaz?

16, Ecuadorban, a Pichincha vulkán tetején van egy hinta, amit bárki igénybe vehet, ha felmegy oda. Itt szó szerint a világ tetején elevenítheted fel hintázással kapcsolatos gyermeki emlékeidet. Kipróbálnád?

17, Ez a varázslatos hely Mexikóban található. A Cenote Ik-Kil nevet viselő helyet még a maják is szentnek tartották annak idején. Ez a hely maga a nyugalom szigete, ahol semmiért sem kell aggódnod.

Ti hova mennétek el?

betöltés...