12 élelmiszer, ami befolyásolhatja az egészséged, ha a fürdővizedhez adod

Tudományosan alátámasztották, hogy a fürdés sok egészségügyi előnnyel jár. A fürdés nagyon jó a szívnek és az érrendszernek, sőt tisztítja a légutakat, enyhítik az izomfájdalmakat, stabilizálják a hormonszintet és persze a stresszt is csökkentik. Viszont aha a fürdővízbe természetes alapanyagokat teszel, például mézet, kávét, sót… stb, akkor feljavítod ennek tulajdonságát és pozitív változásokat észlelsz az egészségedben és a megjelenésedben is.

1, Levendula

A levendula fizikai és érzelmi megkönnyebbülést idéz elő a testedben, ha a fürdővízbe teszed. De nemcsak ennyire képes, ugyanis jótékonyan hat az égési sérülésekre, migrénre, álmatlanságra, bőrproblémákra, pattanásokra, rovarcsípésekre, ekcémára, stresszre és még sorolhatnánk.

A levendulaolaj természetes antidepresszáns és fájdalomcsillapító. Ezenkívül a köhögéscsillapító és megfázásnál is segít, mivel megkönnyíti a légzési folyamatot.

Mennyiség: 6-8 cseppet tegyél belőle a vízbe.

2, Tea

A tea gazdag antioxidáns forrás és antimikrobiális tulajdonságokkal is rendelkezik. A fürdővízhez adása elősegíti, hogy a bőr gyorsabban felszívja a jótékony tápanyagait. A teában való fürdésnek számos előnye van például gyulladásgátló, immunerősítő, méregtelenít a bőrt, késlelteti a sejtek öregedését, elősegíti a sebgyógyulást, segít a pattanások kezelésében és megelőzésében.

Mennyiség: 6 teafilter egy fürdővízhez.

3, Epsom só

Az emberek úgynevezett “Epsom sót” adnak a fürdővizükhöz, hogy enyhítsék az összes fájdalmat. Ez főleg az izmok ellazítására és a merev ízületek meglazítására szolgál. Az Epsom só jó az ízületi gyulladásra, zúzódásokra, álmatlanságra, pikkelysömörre, fájó izmokra, napégési fájdalomra, valamint a fáradt és duzzadt lábak kezelésére.

Mennyiség: 1-2 csésze/ fürdővíz

4, Zabliszt

A zablisztfürdő egy nagyszerű módja annak, hogy megakadályozd, hogy a bőröd viszketni kezdjen. A kolloid zabliszt használata a leghatékonyabb módszer a bőrproblémák kezelésére, mivel könnyedén felszívódik és egyfajta védőgátat hoz létre. A kolloid zabliszt megtisztíthatja a bőrt és enyhíti a gyulladást.

Mennyiség: 1 csésze/ víz.

5, Kókuszolaj

A kókuszolajnak számtalan előnye van például lágyítja a bőrt, gyógyítja a sebeket, természetes hidratáló és ekcémára is kitűnő. Nagyszerű módja annak, csökkentsd a mérgező összetevőket tartalmazó ekcémakrémek használatát.

Mennyiség: ¼ csésze/fürdővíz.

6, Rózsaszirom

A rózsasziromfürdő hangulatjavító hatású, valamint hidratálja, világosabbá és simábbá teszi a bőrt. A rózsa illata nyugtató hatással van az agyra, és csökkenti a stresszt.

Mennyiség: 2-3 csésze/ fürdővíz.

7, Gyömbér

A gyömbérfürdő enyhítheti a megfázás és az influenza tüneteit, sőt kiválóan méregtelenít is.

A gyömbérfürdő jó választás a méreganyagok eltávolítására. Ezenkívül megnyugtatja a gyomrot, serkenti a vérkeringést és javítja az anyagcserét is.

Mennyiség: ½ csésze/fürdővíz

8, Szódabikarbóna

A szódabikarbóna kiűzi a méreganyagokat a testből, sőt ezek a fürdők segíthetnek felvenni a harcot az élesztős-, gombás- és körömfertőzésekkel, az ekcémával, a bárányhimlővel és a székrekedéssel is.

Mennyiség: ¼ – 2 csésze/ fürdővíz.

9, Méz

A méz tele van antioxidánsokkal, antibakteriális anyagokkal, gombaellenes és gyulladásgátló tulajdonságokkal. A bőrt simává és hidratálttá varázsolja.

Mennyiség: 1 csésze/fürdővíz.

10, Citrom

A citromfürdő segít a zsíros bőrrel szembeni küzdelemmel, sőt frissességet is biztosít. A citrom elpusztítja a rossz szagokat, antiszeptikus és szagtalanító hatású is.

A citrom megfiatalítja a bőrt, mivel segít megszabadulni a ráncoktól is.

Mennyiség: 3-4 szeletelt citrom/fürdővíz.

11, Tej

A tejfürdő sok bőrbetegséget tud kezelni, például felveszi a harcot a száraz bőrrel. Mivel tejsavat tartalmaz, hámlasztóként is tökéletes. A tejben található fehérjék, aminosavak, zsírok, A- és D-vitamin segíthet csökkenteni a nap által okozott égési sérüléseket.

Mennyiség: 1-2 csésze/fürdővíz

12, Kávé

A kávébab gazdag antioxidáns forrás, melynek gyulladásgátló tulajdonsága van. A kávé ideiglenesen ki tudja szárítani a bőrt és javítja a vérkeringést is.

Mennyiség: 4 csésze eszpresszó/fürdővíz.

Hasznosnak tartottátok a cikket?

betöltés...