Magyarország 9. halottja egy fiatalabb nő

A vírus rohamtempóban terjed szét a világon, mindenki próbálja az óvintézkedéseket betartani és otthoni maradni. Rengeteg vállalkozás zárt be, hogy óvja az alkalmazottakat és a vásárlóikat. De sajnos vannak helyzetek, amikor kikerülhetetlen.

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján Lakatos Tibor elmondta, hogy egyre több csaló próbál meg hasznot húzni a járványból. Többen keresik meg az idősebb személyeket fertőtlenítésre hivatkozva, így próbálnak meg pénzt kicsikarni belőlük. 14 esetben indult eljárás ellenük, 13 esetben pedig közveszéllyel fenyegetőkkel történt intézkedés.

A rendőrezredes ezután közölte az adatokat: 4207-en vannak házi karanténban és 26 864 esetben pedig ellenőrizték az intézkedések betartását, és 177 szabálytalanságot találtak.

Müller Cecília országos tiszti főorvos közölte, hogy Magyarországon 9 személy hunyt el a vírus miatt. A 9. elhunyt egy fiatalabb nő volt, akinek több krónikus megbetegedése volt, ami által veszélyeztetettebb volt. Kedd reggelre a regisztráltak száma elérte a 187 főt. A tiszti főorvos újra felhívta az emberek figyelmét a higiéniára.

A háziorvosi ellátás kicsit átalakul: járásonként és kerületenként módosulni fog. Az akut légúti megbetegedésekben szenvedőknek kialakítanak egy elkülönített helységet, míg a többi panasszal érkezőknek is máshol kell várni.

A tiszti főorvos továbbá elmondta, hogy időben vagyunk, korán reagáltak a problémára és időben elkezdték megtenni a szükséges intézkedéseket. Egy újságírói kérdésre válaszolva, pedig elmondta, hogy nem végeznek sem tesztet, sem boncolást az elhunytakon, ezzel is védve az egészségügyi dolgozókat. A főorvos asszony a nyilatkozata végén elmondta, hogy sajnos a járvány végét még egyenlőre nehéz megjósolni.

betöltés...