Egy friss drónfelvétel bemutatja, hogyan néz ki Csernobil 33 évvel a katasztrófa után.

Újra hangos a sajtó a csernobili atomkatasztrófa miatt, ugyanis az HBO úgy döntött bemutatja mi is történt valójában akkor, amikor az eset történt. Sajnos előbb nem tudták a minisorozatot megcsinálni, ugyanis a szovjetek 30 évre titkosították az adatok és bizonyítékokat, ami ugyebár már lejárt, így kezdetét vehette a nyomozás, kutatás, felderítés… stb.

Az öt részből álló sorozat 9,6 pontot kapott a világ legnagyobb internetes filmes adatbázisán, így ez lett a legjobban értékelt sorozat. Mind a kritikusoknak, mind a laikus nézőknek ugyanaz volt a véleménye a műsorral kapcsolatban, ami már önmagában is elég szép teljesítmény.

Már mi is írtunk arról, hogy milyen elsöprő sikert aratott a nézők körében ez a sorozat, hiszen minden ember szerette volna tudni, mi történt valójában azon az ominózus április 26-án és az azutáni hónapokban. A filmet 2018 májusában kezdték el, és a munka nagy részét nem a forgatások, hanem a helyszín, kellékek, színészek keresése emésztette fel. Aki látta a sorozatot tökéletesen átélhette a borzalmas napok hangulatát, a pattanásig feszült eseményeket.

A várost teljesen ki kellett üríteni, mert a gamma sugárzás, nagy veszélyt jelentett mindenkire. Megszámlálhatatlan mennyiségű halottja lett a történteknek, és a körülbelül 800.000 sorkatona átlagéletkora, akiket szolgálatba hívtak harminchárom év volt. A mai Oroszország, Fehéroroszország és Ukrajna területén, óriási területek lettek sugárszennyezettek. A tragédia körülbelül 320 ezer négyzetkilométeres területet érintett.

Ma egy olyan drónfelvételt hoztunk el nektek, amit az RT orosz hírcsatorna tett közzé saját Twitter oldalán. A felvételen madár távlatból nézhetjük meg a mai Csernobil és Pripjaty városát. Láthatjuk a védőburok alá zárt erőművet, és a teljesen kihalt utcákat. Igazi szellemvárossá vált az egykor 50.000 ember lakta település.

Ti láttátok a sorozatot? Mi a véleményetek az esettel kapcsolatban?

betöltés...