10 emberi dolog, amit a kutyák annyira nem értékelnek

A kutya az ember legjobb barátja. Ők nem tudják elrejteni az érzelmeiket és nem is akarják. Ha ők boldogok, valóban boldogok, ha szomorúak, azt is tudtunk tudják adni. Nem viselnek álcát , sem maszkot, így ha valami érzelmet megmutatnak nekünk magukból, akkor azt tudni fogjuk, hogy őszinte volt.

  1. Hagyjuk, hogy idegenek megsimogassák a kutyát

Bármilyen furcsa, nem szabad hagyni. Nem tudjuk, hogy milyen reakciót válthat ki a kutyában egy idegen érintése, illata. Valamint, ha sokat hagyjuk, hogy a kutyusunkat idegenek simogassák, akkor stresszhelyzetbe kerül a kutya, és könnyen elvesztheti a bizalmat velünk kapcsolatban.

2. Napi rutin kialakítása

A kutyák életében rendkívül fontos a rendszeresség és a napi rutin kialakítása. Próbáljuk hozzászoktatni ahhoz, hogy mindennap ugyanabban az időpontban van az etetés, a séta, a játék stb. Ettől a kutyák is sokkal kiegyensúlyozottabbak és nyugodtabbak lesznek.

3. Kutyaruha

Manapság nagy keletje van a kutyaruháknak. Van amelyik kutya megviseli magán, de a legtöbb utálja. Ha mégis fázósabb a kiskutyánk, akkor érdemes valami lazább ruhát keresni rá, amiben kényelmesen tud mozogni.

4. Meghúzza a pórázt

Mikor levisszük sétálni a kutyánkat, akkor sokszor elkalandozik a figyelme és hajlamosak vagyunk megrántani a pórázt, amit ő annyira nem kedvel:

  • ha szimatol, akkor azért, hogy felfedezzen új dolgokat, főleg ha még nem járt a környéken
  • érdemes minden apró dolgot elolvasni a kutya sétáltatással kapcsolatban, főleg a pórázhasználattal, mivel ha makacs kutyával van dolgunk, akkor nehezebb lesz a pórázzal jelezni neki
  • ha túl rövid pórázon tartja, akkor a kutya nem biztos abban, hogy biztonságban van.

5. Nem vesszük figyelembe, ha a kutya fél a víztől

Nagyon ritka az a kutya, amelyik szeret fürdeni. Ez azokra sem igaz, akik a tavakban pancsolnak. A kutyákat idegesíti a folyó víz hangja és a csúszós kád felülete. Ha mindenképp fürdetni kell, tegyünk a kád aljára csúszásgátlót és kapjon jutalmat a fürdés végén a jó viselkedésért.

6. Kiabálni a kutyáddal

A kutyák, főleg a kölyök kutyák esetében nem sok mindenre megyünk a kiabálással és a fizikai fenyítéssel, mivel ettől csak félni fog tőlünk. A kutyáknál sokkal többre megyünk a gesztikulációval, mivel azokat jobban megértik.

7. Nem szabad viccelni vele

Nem szeretik, ha viccelnek az életükkel, meghúzzák a farkukat, vagy kifigurázzák őket. Ettől csak viselkedési problémáik lesznek.

8. Nem játszol eleget a kutyával

Ha nem játszunk eleget a kutyával és nem tudja levezetni az energiáit, készüljünk fel arra, hogy hajlamos lesz több mindenben kárt tenni. Fontos, hogy ha időnk engedi, akkor vigyük ki a szabadba.

9. Az idő

A kutyák alapvetően nem szeretnek egyedül lenni, igénylik a társaságot. Ezért fontos, hogy amennyit lehet, legyünk vele, játszunk vele, figyeljük a napi rendjét. Vásároljunk neki különböző játékokat, amivel le tudja magát kötni, ha nem vagyunk otthon.

10. A kutya átveszi érzéseinket

Nagyon empatikus lények, ha szomorúak vagyunk, ők is azok lesznek és bújnak hozzánk. Ha pedig boldogok vagyunk, ezt ők is érzik, és ők is boldogok lesznek. Ha pedig kicsit mégis szomorúak vagyunk, ők biztos feldobják a hangulatunkat.

betöltés...