8 családdal kapcsolatos tevékenység, ami teljesen átalakult az évtizedek alatt

Mivel a világ nagyon gyorsan változik, ezért az embereknek mindennel lépést kell tartani, és sok mindent át kell gondolni. Még az olyan alapvető dolgokat is 10-szer át kell rágniuk, mint a házasság vagy a gyerekvállalás. Az elmúlt évtizedekben azonban az emberek és maga a világ is teljesen új funkciókat és tulajdonságokat szerzett. A mai posztunkban úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk nektek azokat a tevékenységeket, melyek teljesen megváltoztak az elmúlt évtizedek alatt.

1, Megváltozott a nőkre gyakorolt ​​társadalmi nyomás

20 évvel ezelőtt, a nők a családjukkal, gyermekeikkel, a házimunkával és a munkájukkal voltak elfoglalva, ami normálisnak számított akkoriban.

Jelenleg viszont a hölgyek sokkal sebezhetőbbek, mint régen ezért gyakrabban esnek depresszióba. Ez azért van, mert a közösségi média olyan képet mutat, ami nagy mértékben eltér attól, amit ők művelnek, ugyanis ott minden a szépségről és a tökéletességről szól. Míg régen fizikailag volt nehéz az élet, ma erkölcsileg és érzelmileg.

2, Takarító bérlés, bébiszitter fogadás

A mai világban az idő drágább, mint a pénz, ezért a családok egyre többször alkalmaznak takarítónőt, házi ápolót, vagy bébiszittert. A szombati takarítás helyett, inkább elmennek családostul moziba, vagy a párjukkal randizni és senki sem fog pálcát törni a fejük felett amiatt, mert a nő plusz embert hív segítségül.

3, Tájékozottabb megközelítés dolgok iránt

A mostani fiatal párok mindent megtesznek annak érdekében, hogy gyermekük legyen, például fokozottan figyelnek a szervezetükre, testükre, vitaminokat szednek, mellőzik a szeszes ital fogyasztást, és a dohányzást. Ennek az az oka, hogy a nők ma már érettebb korban vállalnak gyermeket, vagyis a test nagyobb odafigyelést igényel. Ezenkívül tanulmányok támasztották alá, hogy az egészséges életmód és a szeszes ital mellőzés pozitív hatással van mindkét partner reproduktív egészségére.

4, A család és a házasság iránti vágy fokozatosan elhalványul

10 évvel ezelőtt a szülők attól tartottak, hogy a lány gyermekük túl korán lesz szülő, és otthagyja az iskolát, hogy teljes mértékben anyai mivoltukra koncentrálhassanak. Most viszont pont, hogy más a helyzet. A szülők egyre jobban inspirálják a gyerekeiket, hogy szüljenek nekik unokákat, ám most már ők nem akarnak túl korán anyák és feleségek lenni.

Ezzel együtt megváltoztak a nőiességről szóló irányelvek, és ma már az unisex dolgok uralják a világot.

5, Különböző korú házasságok

A különféle országokban végzett tanulmányok azt mutatják, hogy az elmúlt 20 évben a különböző korú, származású házasságok egyre népszerűbbek lettek. Ma már egyáltalán nem szégyen, ha egy illető tőle idősebbhez, vagy fiatalabbhoz megy hozzá. Ennek az az egyik oka, hogy a modern orvostudomány és az egészséges életmód lehetővé teszi, hogy az emberek fiatalabbnak tűnjenek valódi koruknál. Ennek tükrében a korkülönbség nem annyira látványos, mint évtizedekkel ezelőtt.

6, Kisállat minden otthonban

Manapság ritkán lehet olyan családdal találkozni, ahol ne tartanának minimum egy házi állatot. A legdurvább, hogy a kedvtelésből tartott állatokhoz való hozzáállás is teljesen megváltozott. Most sokan családtagként kezelik ezeket az állatokat, sőt van, aki szó szerint kisgyerekként bánik vele.

Ezen felül a háziállatok gondozása magasabb szintre került, mivel mindenki már a prémium minőséget akarja nekik biztosítani. Az emberek nagyon sok pénzt költenek játékokra, az ápolására, az állatorvosi kezeléseikre, a kiváló minőségű ételekről nem is beszélve. Ennek oka különféle társadalmi-gazdasági tényező, például a várható élettartam megnövekedése vagy a házasság/szülés eltolása.

7, A nagymamák nem akarnak unokáikkal otthon ülni

A mai világban a nagyik nem pontosan úgy állnak unokáikhoz, mint annak idején. Először is, sokan még mindig dolgoznak, jó fizetést kapnak, és a nyugdíj egyáltalán nem vonzza őket. Másodszor a nagymamák még mindig tele vannak energiával, jól néznek ki, hobbijuk is van, több időt szentelnek magukra, amit egyébként a gyermekeik nevelésekor nem tudtak volna megtenni.

20 évvel ezelőtt egy gyermek nevelésében mindenki részt vett a szülők és a nagyszülők is. Mondhatni mindent együtt csináltak. Viszont ma mindenki függetlenebb és önellátóbb. A nagymamák 50-60 éves korban nem állnak készen arra, hogy unokáikkal otthon gubbasszanak.

8, Nyaralás gyermekek nélkül

Nemcsak a gyerekkel való nyaralás tud jó lenni, hanem a nélkülük eltöltöttek is. A gyermekek nélküli nyaralások gondolata leginkább a fiatal szülőkben merül fel. Ebben azonban nincs semmi erkölcstelen vagy rossz, amit régen elítéltek volna. Tanulmányok szerint a kapcsolatok egyértelmű javulást mutattak akkor, mikor a szülők gyerekek nélkül mentek vakációzni.

A modern világ képességei ezt ma már lehetővé teszik, ugyanis van gyermekfelügyelet, gyerektábor, nyári iskola, tematikus klubok és a többi. Ezek hasznosak lehetnek a gyerek számára, arról nem is beszélve, hogy olyat csinálhatnak, amit szeretnek. Sok szülő szerint pedig az ilyen szocializációs lehetőségek nagyon sok pozitívumot vonnak maguk után. Ezen kívül pedig ez egy jobb megközelítés, minthogy elviszik magukkal a gyereket nyaralni és leadják a gyerekmegőrzőben.

Te mit gondolsz erről?

betöltés...