Ezt négy dolgot kell tenned és a párod soha nem fog megcsalni

Arra, hogy a párod ne csaljon meg, nincs biztos tippünk, hisz ez legalább annyira rajta is múlik, mint rajtad. Azt pedig nagyon nehéz meghatározni, hogy mi késztet valakit arra, hogy megcsalja a párját. Egy friss kutatás alapján viszont bizton állíthatjuk, hogy az egyetlen dolog, ami megálljt parancsol a kényszernek, egy boldog párkapcsolat.

Rosszat jelent, ha más is tetszik?

Abban az esetben, ha megtetszik valaki, az nem azt jelenti, hogy valami baj van a kapcsolatoddal. Természetesen minden nő észreveszi, ha egy jó pasi van a közelében, ahogy a férfiak is megnézik a csinos nőket. Viszont, ha a párod is ott van veled ilyenkor vagy otthon vár és összepasszoltok, boldogok vagytok együtt , akkor az illetőt sokkal kevésbé fogod vonzónak látni.

Ám, ha valami mégsem stimmel a pároddal, akkor nemcsak megnézed magadnak az illetőt, hanem még azon is elgondolkozol, hogy milyen lenne vele, valamint vágyakozva tekintesz utána. Ebben az esetben már érdemes elgondolkodnod azon, hogy vajon miért lóg kocsányon a szemed egy számodra vonzó személy láttán.

A szinglik fenyegetést jelentenek

A Personality and Social Psychology Bulletin tudományos folyóiratban megjelent tanulmányhoz a szakemberek 250 heteroszexuális férfit és nőt vizsgáltak, szingliket és párban élőket egyaránt. A vizsgálat első részében az alanyoknak el kellett mondaniuk, hogy mennyire vonzó számukra a másik, kérdőívek kitöltése és mindenféle előzetes információ nélkül.

A párkapcsolatban élők a szinglikről gyakrabban gondolják, hogy nem olyan vonzóak, mint, akik egyedül élnek. Az eredmények szerint az utóbbiak nem olyan válogatósak, sőt, mind a párkapcsolatban élőket, mind pedig a szingliket gyakrabban látták szépnek.

Rengeteg mindenen múlik egy kapcsolat sikere

A kutatások alapján is nagyon ritka, hogy sikerül megállapítani, hogy mi vezeti rá, illetve mi akadályozza meg az embereket a félrelépésben.

Sok esetben indulunk ki abból, hogy az az ember, aki félrekacsingat a párja mellett, az nagy valószínűséggel gyáva, illetve nem is érdemes mentegetni őt. Nos, ebben természetesen van valami igazság, de ez azért ennél sokkal összetettebb történet. Egy kapcsolat sikere ugyanannyira múlik a párodon, mint rajtad.

Boldog kapcsolat, boldog férfi

A kutatás második szakaszában a párban élőknek egy rövid kérdőívre kellett válaszolniuk, ami arról faggatta őket, hogy mennyire boldogok kapcsolatukban. Ezt követően ismét feltették nekik a kérdést, hogy a szingli résztvevőket mennyire tartják vonzónak. Kiderült, hogy azok látják gyakrabban szépnek a “szabad prédákat”, akik boldogtalan kapcsolatban élnek. Akik pedig, boldogok a párjukkal, azok ugyanúgy válaszoltak, mint amikor először feltették nekik ezt a kérdést.

Szóval, ez azt jelenti, hogyha boldog vagy a párkapcsolatodban, maga a tudatalattid gondoskodik arról, hogy a fenyegetést jelentő szingli embereket kevésbé találd vonzónak, sőt, ez a tudat erősít meg abban, hogy csakis a pároddal akarsz lenni.

betöltés...