Egy videó, ami tökéletesen illusztrálja miért fontos, hogy mindenki viseljen maszkot

A decemberben Vuhanban kirobbant koronavírus még most lassan április közepén sem akar csillapodni. Az ázsiai országokban kezdett el terjedni, de ott a korlátozásoknak hála egyre kevesebb halálesettel kellett szembenézni. Miután kiderült, hogy erre a vírusra nincs orvosság, se ellenszer, se vakcina, ezért nem is tudták megállítani a terjedést.

A legnagyobb károkat Olaszországban okozta. Az olasz kormány szigorú kijárási tilalmat vezetett be, és az emberek csak akkor hagyhatták el otthonaikat, ha egy kitöltött nyomtatvány formájában igazolni tudták, hogy boltba, gyógyszertárba mennek. Rengetegen hunytak el Olaszországban és az eszközhiány miatt az orvosoknak arról kellett döntenie, hogy kit tegyenek lélegeztetőgépre.

Majd szép lassan a mi hazánkat is elérte a vírus, ám mi még nem léptünk a tömeges megbetegedés szakaszába, tehát még vissza van a java.

Magyarországon nincs kijárási tilalom, korlátozás viszont igen,miszerint a nyugdíjasok, és időskorúak csak reggel 9 és dél között mehetnek el vásárolni a többi korosztály pedig csak utána intézheti el a dolgait. Amióta egyre többen veszik komolyan a helyzet súlyosságát azóta kezdtek el az emberek mindenféle tartós élelmiszert, WC papírt, kézfertőtlenítőt, gumikesztyűt és szájmaszkot felhalmozni.

Ezzel teljesen kifosztották a gyógyszertárakat, drogériákat és élelmiszerüzleteket. Ma már szinte nem is, vagy horror áron lehet szájmaszkhoz jutni, ezért az emberek elkezdtek otthon gyártani ilyen maszkokat, hogy valahogy még is meg tudják védeni embertársaikat.

Nem egy és nem kettő ilyen mozgalom indult útnak, a közösségi oldalak tele vannak home made szájmaszkokkal, amiket meg lehet vásárolni.

De, hogy miért is olyan fontos a maszk? Nos, nem azért mert téged véd, hanem azért, mert a körülötted lévőket védi tőled. Mivel egyes embereknél teljesen tünetmentesen zajlik le a koronavírus ezért észre sem veszik, hogy betegek. Sajnos azonban ez nem jelenti azt, hogy nem is tudnak másokat megfertőzni.

Annak érdekében, hogy mindenki biztonságban legyen, figyelni kell arra, hogy mindenkin legyen maszk. Ezzel csökkenthető a vírus terjedése. Persze sokan még mindig nem hisznek ennek, ezért készítettek egy nagyon különleges videót, ami bemutatja, hogy igenis védelmet tudnak nyújtani a szájmaszkok, de, hogy hogyan azt most megtekinthetitek:

Most már elhiszed, hogy igenis számít az van-e rajtad maszk vagy nincs?

betöltés...