Újra 400 forint fölé emelkedik az üzemanyagok ára. Érdemes szerdáig megtankolni az autót.

A Mol Nyrt. közzétette, hogy a szerdai naptól fogva a 95-ös benzin árát bruttó 5, míg a gázolaj literenkénti árát bruttó 4 forinttal fogják emelni. Így a hét közepétől a benzin átlagára 400, a gázolajé pedig 405 forintra emelkedik.

A legfrissebb híreket, még az MTI is megosztotta saját oldalán. Sajnálatos módon folyamatosan drágul az üzemanyagok ára, ugyanis a legutóbb múlt hét szerdán tették közzé, hogy akkor a 90-ös benzin literenkénti ára 3 forinttal, a gázolajé pedig 2 forinttal emelkedik.

Az autóval közlekedő emberek a tankolások alkalmával, akár 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a benzinkutakon. Pontosan ezért kell nyitott szemmel járni, hogy hol érdemes megtankolnunk az autónkat.

Az a legszomorúbb, hogy nem egyszer volt már az üzemanyag ilyen magas áron, amit az emberek anyagilag bizony nagyon keményen megéreztek. Ha most végig gondoljuk, akkor az elmúlt néhány napban a benzin ára bruttó 20 forinttal emelkedett, a gázolajé pedig 10-zel.

De ez még nem minden, ugyanis nem csak a múlt héten tolták fel az árakat, hanem az azt megelőző héten is. Az autósok először azt tapasztalhatták meg, hogy a benzin és gázolaj 392-398 forintos áron mozog. Majd ezt fokozták és 395-401 forintra kúszott fel az üzemanyagok literenkénti átlagára.

Sajnálatos módon nincs kizárva a további emelkedés, mert ha csak a 2019-es év eddig eltelt időszakát vesszük alapul, akkor rájöhetünk, hogy a 95-ös benzin bizony 50 forinttal drágult, míg a gázolaj 25 forinttal.

Eme probléma mögött három ok is állhat:

Az első az olajárak állandó jellegű ingadozása.

A második a dollár valamint a forint árfolyamának változása.

A harmadik pedig az üzemanyagok iránti kereslet-kínálat rendszeresen váltakozó alakulása.

Az üzemanyagok ára még 2012-ben érte el a csúcsok csúcsát, ugyanis a 95-ös benzin ára 451 forintra rúgott, a gázolajé pedig 449 forintra.

Ti mit gondoltok erről a folyamatos ingadozásról?

betöltés...