20 különleges fa, amely megmutatja, hogy a természet mennyire sokszínű

Már elég korán, általános iskolában megtanultuk, hogy mennyire fontosak a fák és virágok. Manapság a sok erdőtűz és fakitermelés miatt sokszor szorul össze a szívünk, hogy mennyi erdőt számolnak fel. De szerencsére, egyre több olyan kezdeményezésről tudunk már, ahol fákat ültetnek. Vannak olyan webshopok, applikációk, amik vásárlás és kattintástól függően fákat ültetnek, így duplán hasznossá válhatnak ezek a vásárlások. De nézzük is, milyen különleges fákat rejtegetnek ezek az erdők.

1.Ha Dél-Ázsiába utazunk, ezeket a fákat mindenképp nézzük meg. A selyem-pamut fák a Ta Prohm templom mellett találhatók Kambodzsában. A gyökerei körbefonják a templompot, az UNESCO pedig a Világörökség listájára fel is vette.

2. Ezek az érdekes fák Nyugat-Lengyelországban találhatók. Többen úgy gondolják, hogy a törzs hajlítása emberi kéznek köszönhető. Nagyjából 400 db van belőlük, és sok környékbeli szerint hajlított bútorokhoz, hajótestek építéséhez formázhatták így a törzseket.

3. A következő fa Nyugat-Ausztráliában található, belsejét pedig kis börtöncellaként használták. A Boab fa nagyjából 1500 éves, a turistákat pedig óvatosságra intik, hogy ne tegyenek benne kárt.

4. Szomália partjainál található ez a gyönyörű Sárkányvér fa. Miután letörnek belőle egy darabot, élénkvörös nedv szivárog belőle, amit kiszárítanak és gyógyszerként vagy festékként használják fel.

5. A Kanári-szigeteken található ez a több száz éves borókafa. Tudni érdemes róla azért, hogy nagyon lassan nő, és általában ilyen érdekes formát vesz fel.

6. Tajvanon található ez a különleges fa, ami a turistákat is egyre jobban vonzza, így különböző óvintézkedéseket vezettek be, épségének megőrzésére.

7. Ez a fa Kína egyik tartományában található, ahol remek szolgálatot tesz egy forró, száraz nyári napon.

8. A Grand Canyon-nál található ez fa, ami nagyon érdekesen nőtt. Bár elsőre félhetünk, hogy leszakad, de már több évtizede ott áll.

9. Sajnos, nem tudjuk, hogy melyik sivatag közepén áll ez a fa, de mindenesetre nagyon érdekes, ahogy egy öböl öleli körül és “vigyáz” rá.

10. Az Egyesült Államok egyik nemzeti parkjában volt megtalálható ez a fa. Igazi turisztikai attrakció már 1881 óta, de sajnos egy nagy havazás következtében 1969-ben kidőlt.

11. Florida egyik kertvárosi részében fotózták le ezt az érdekesen nőtt fát. A tulajdonosa viccesen elmesélte, hogy ez egy remek csúszda a mókusok számára.

12. Szintén Amerika egyik nemzeti parkjában található ez a fa, ami egy kivágott fa tetejére nőtt fel.

13. Philadelphia egyik elhagyatottabb részén fotózták le ezt a falat, amiből fa nőtt ki. Itt látszik a legjobban, hogy a természet utat tör magának.

14. Kínán belül találhat ez az érdekes út. A falat beborítják a fák gyökerei, amik kitűnően érzik magukat, és remek árnyékot nyújt a sétálóknak.

15. Ez a Matuzsálem-fenyő 4843 éves, és Kaliforniában található.

16. Japánban pedig ilyen gyönyörű lilaakácfával találkozhatunk. Ez konkrétan 144 éves és annyira elburjánzott már, hogy a nehéz ágakat fémszerkezet tartja.

17. Afrikai majomkenyérfák képesek arra, hogy hosszú időn át vizet tároljanak a törzseikben. Akár 32 000 liter víz tárolására is képesek.

18. Kréta szigetén található a világ legöregebb olajfája, ami még mindig terem.

19. Cirkuszfa, aminek azért az érdekessége, hogy ez egy kertész munkájának köszönhető.

20. Ezen a fán 40 féle különböző gyümölcs terem, ez is emberi munkának köszönhető, mivel úgy oltották be, hogy erre képes legyen.

betöltés...