11 dolog, amit csak akkor értesz, ha a nagymamád volt mindig is a legjobb barátod

A kapcsolat nagymama és unoka között nagyon különleges. Ezt mindenki tudja, aki olyan szerencsés, hogy sok időt tölthetett együtt a nagyijával. Szeretettel vesz körül, tanácsot ad és soha nem hagyná, hogy éhesen menj el tőle.
Egy nagymama igazi áldás, és akinek volt lehetősége igazán szoros kötődést kialakítania vele, annak a következő dolgok ismerősek lesznek.

1. A nagyi a legjobb tanárod

Lehet, hogy a szüleiddel nem érted meg magad a legjobban, ha tanulásról vagy az élet más dolgairól van szó, de a dolgok a nagymamáddal sokkal könnyebben mennek. Úgy tűnik, ő mindig nagyon jól megért téged. Egy nagyival még a tanulás is móka, egyszerűen imádod hallgatni, amiket mesél.

2. Mindig ő adja a legjobb tanácsot

Egy nagymama mindig bölcseket mond, sokat tud mindenről. Minden problémádra tudja a megoldást, és minden helyzetben tőle várhatod a legjobb tanácsot. Ha nem tudod, adott helyzetben kihez fordulj, csak kérdezd meg a nagyit, majd ő segít.

3. Mindig gondoskodik arról, hogy jól táplált legyél

Mikor a nagyi főz, otthon ne hagyd az étvágyadat! Egy nagymama nem viccel az ételekkel, csak akkor hajlandó elengedni, ha 100\%-ig biztos benne, hogy teleetted magad és már a nadrágodba is alig férsz bele. Te pedig imádod a főztjét és tudod, hogy nála mindig van valahol elrejtve egy kis nasi.

4. Fantasztikus hallgatóság

A nagymama tud a legjobban mindent, hallgatni is. Ő a legjobb felnőtt barátod, aki szívesen hallgatja meg a vágyaidat, a gondjaidat és a titkaidat. Nem kell attól tartanod, hogy beárul a szüleidnek, hiszen ilyet sose tenne. Bármit is szeretnél elmondani neki, számíthatsz rá.

5. Sosem becsül alá

A világon a legjobb iránymutató a nagyi, aki mindig tiszteletben tartja a te tudásodat. Annak ellenére is, hogy neki egy életnyi tapasztalata van, te pedig még szinte kisgyerek vagy, tudja, hogy sokat tanulhat tőled. Mindig bajban lesz az internettel, és sosem fog szégyellni segítséget kérni tőled.

6. A nagyi háza mindig kényelmes és barátságos

A nagyi házában mindig megvan a kis zugod, ami tökéletesen kényelmes és barátságos. Télen biztos, hogy sosem fogsz fázni nála, a kedvedért akár a maximumig felcsavarja a fűtést.

7. Örömmel játszik és néz veled rajzfilmeket

Felveszi az összes kedvenc rajzfilmedet és egy puha takaróba burkolózva szívesen nézi meg őket veled. Boldog, ha boldognak lát, tudja, milyen fontos, hogy egymás társaságában jól szórakozzatok.

8. Sosem túl fáradt ahhoz, hogy megfőzze a kedvenc ételedet

A nagyi imád elkényeztetni téged, ezért sosem lehet túl fáradt, ha arról van szó, hogy a kedvenc ételedet kellene elkészítenie. Csak egy szavadba kerül, és máris repül a konyhába.

9. Az ő ölelése a legjobb

A legfinomabb ölelést és puszikat tőle kapod. Mikor a nagyit megöleled, rengeteg szeretetet osztatok meg, és még ha akarnád sem tudnád elkerülni, hogy puszikkal halmozzon el, mikor elköszönsz tőle.

10. Irányt mutat, hogy a lehető legjobb ember váljék belőled

A nagymamával minden a mókáról és a szeretetről szól, de ezzel megvan a célja, amit sosem árul el neked. Minden tőle telhetőt megtesz, hogy az élettapasztalatait átadva formáljon téged és segítsen a legjobb emberré válni. Már csak ezért is különleges helyet érdemel a szívedben.

11. Nincs annál bensőségesebb szeretet, mint amit egy nagymama adhat

A legtisztább szeretet az, amit a nagyidtól kapsz. Ráadásul mindig biztos is akar lenni abban, hogy érzed ezt a szeretetet. Az ételekkel, amiket csakis neked főz, a leckékkel, amikkel téged tanít, a nagymamád minden lehetséges módon érezteti veled, hogy szeretve és védelmezve vagy általa.

betöltés...