A nők 33 éves korukban elkezdenek hasonlítani az édesanyjukra - állítja egy tanulmány

“Majd megérted, ha felnősz.” Valószínűleg te is hallottad egy párszor ezt a mondatot a szüleidtől gyerekkorodban. És fogadjunk, hogy évekkel később tényleg meg is értetted, éppen úgy, ahogyan mondták. De arról senki nem szólt, hogy nemcsak megérteni fogjuk a szüleinket felnőttként, de sokszor úgy is fogunk viselkedni, mint ők.
Egy érdekes tanulmány elmagyarázza, hogy ez többé vagy kevésbé, de mindannyiunknál így lesz.

Egy bizonyos ponton elkezdünk olyanná válni, mint a szüleink

Dr. Julian De Silva plasztikai sebész végzett egy kutatást, melyhez Angliában 2000 embert kérdezett meg a szüleivel való kapcsolatáról és a családi életéről. A válaszadó nőknek több mint a fele állította, hogy éppen úgy viselkedik, mint az anyja.

Kiderült, hogy a dolog valamikor 30 éves korban kezdődik, átlagosan 33 évesen. A nők szerint ekkortól nemcsak, hogy nem lázadtak többet az édesanyjuk ellen, de elkezdtek úgy beszélni, mint ő, átvették a mondásait, hasonló hobbijaik lettek, és még a tévében is ugyanazokat a sorozatokat nézték. Tehát, nagyjából 33 évesen elkezdtek olyanná válni, mint az anyukájuk, annak ellenére, hogy korábban ezt el sem tudták volna képzelni magukról.

Ez az átalakulás a gyerekvállalással lehet összefüggésben. Dr. De Silva szerint a nők akkor kezdenek el hasonlítani az édesanyjukra, amikor keresik a saját szülői identitásukat, és elkezdik visszatükrözni az édesanyjuk viselkedését, támaszkodnak rá a szülői mintát illetően.

A férfiak az édesapjukra kezdenek hasonlítani

Ezen az átalakuláson nemcsak a nők mennek keresztül. A férfiak az apjukra kezdenek el hasonlítani nagyjából 34 éves koruktól. A megkérdezett férfiak elmondták, hogy ettől kezdve az apjukkal azonos politikai nézeteket kezdenek vallani, ugyanazokat a rádiócsatornákat hallgatják, és elkezdik lekapcsolni a villanyt az üres szobában. A kutatás vezetője állítja: “Életünk egy bizonyos pontján elkezdünk olyanná válni, mint a szüleink.”

betöltés...