Miért állnak mindig az ajtónál a macskák mikor hazaérsz? – Íme a részletek

Mindenki tudja, hogy a macskák nagyon független és szabad szellemű állatok, ám ez nem jelenti azt, hogy nem szeretik gazdájukat. A macskák népszerűsége a közép-kínai mezőgazdaság fellendülésekor kezdődött meg, ugyanis innentől fogva tartották őket hasznos állatoknak, mivel képesek voltak elkapni a fürge rágcsálókat, akik megdézsmálták a termést.

Azóta nagyon sok év telt el és most nagyon sok olyan ember van, aki él-hal a macskákért. Bár többen is vannak, akik kimértnek és távolságtartónak tartják őket, kivéve kajaosztáskor, ám a valóságban ők is ugyanolyan melegszívű és bújós állatok, mint a kutyák. Mai posztunkban arról fogunk nektek beszélni, hogy ezek a bolyhos kis állatok miért állnak mindig az ajtóban, mikor megérkezik a gazdi.

1, Hallanak téged

Nem kell azon csodálkozni, hogy egy macska ott ül az ajtóba pont akkor mikor belépsz az ajtón, hiszen mondhatni szuper hallással rendelkeznek. A fülük olyan széles frekvenciatartományt képes felismerni és olyan magas hangokat hallanak, mint a kutyák.

Szóval amikor leparkolsz a kocsival, vagy belépsz a liftbe, a macskád már tudja, hogy te jössz. Idővel az általad generált hangokat összekapcsolják az érkezéseddel és készen állnak arra, hogy az ajtóban üdvözöljenek. Így már meg is válaszoltuk azt a kérdést, hogy miért vannak az ajtóban, mikor megérkezel.

2, Ismerik a rutinod

A halláson kívül van még egy képességük, ami alapján ki tudják találni, mikor érsz haza. Ez nem más, mint a jó időérzék. A macskák ezáltal könnyedén ki tudják találni mikor is érsz haza. Ezen kívül a macskák képesek megtanulni a rutinodat, ha annak ütemezése állandó.

Képzeld el, hogy minden nap 7 óra körül hazaérsz, és a kedvtelésből tartott állatok pedig ezt megjegyzik, ezért a következő napokban arra számítanak, hogy ugyanúgy 7 órakor fogsz hazaérni. Viszont ez nemcsak érkezéskor működik, hanem az otthon végezendő rutinnál is, pl, mikor van itt a vacsoraidőnek.

3, Azt akarják, hogy szeresd

Amikor hazaérsz a házi kedvencedhez, akkor a figyelmedet rá összpontosítod, különösen akkor ha hosszú órákat töltöttetek egymás nélkül. Az viszont teljesen normális, hogy megadod neki azt a szeretetet és törődést, amit a nap tetemes részében nem tudsz megadni. Egyébként a macskák imádják, ha szeretve vannak.

4, Ételt akarnak.

Amellett, hogy nagy izgalommal tölt el egy kis időt veled, a macskáknak valami más is van a fejükben, például az evés. Egész nap jó fiúk vagy lányok voltak és arra vártak, hogy megjöjj majd ételt adj nekik. Pontosan ebből kifolyólag sem szabad őket elfelejteni.

Neked van macskád?

betöltés...