Reflexológus módszere: 2 perces lábmasszázs, ami segít úgy aludni, mint a bunda

A népesség egyharmadát érinti az álmatlanság. Ennek pedig nagyon komoly következményei lehetnek. Nagyon fontos odafigyelni az esti rutinunkra annak érdekében, hogy könnyebben és jobban aludjunk. Sokan a gyógyszereket hívják segítségül, de most egy biztonságosabb módszert ismerhetsz meg.
A lábmasszázs az, ami segíthet az elalvásban. Lépésről lépésre követheted, hogyan kell jól végezni, hogy az elalvás végre ne okozzon gondot.

1. lépés

Kezdd a masszázst a nagylábujjad tetején lévő ponttal. Körkörös mozdulatokkal masszírozd, majd finoman nyomd néhány másodpercen át.

2. lépés

Most masszírozd a nagylábujjadat a hüvelykujjaddal. Kezdd a nagylábujjak oldalától felfelé haladva. Majd haladj középre, aztán a nagylábujjad másik oldalát is masszírozd át. Legalább 3-szor ismételd.

3. lépés

Masszírozd át a talpad felső részét. Haladj felfelé, a lábujjaid felé. A talppárna minden részét masszírozd át. Többször ismételd.

4. lépés

Masszírozd át a talpad középső részét. Ehhez a hüvelykujjadat nyomd keresztben a talpadra, körkörös mozdulatokkal haladj egyik oldaltól a másikig. Legalább 3-szor ismételd.

5. lépés

Masszírozd a talpad közepét a hüvelykujjaddal, körkörös mozdulatokkal. Majd nyomd ezt a pontot, tartsd rajta az ujjad néhány másodpercig.

6. lépés

Finoman húzd meg minden lábujjadat. Kezdd a nagyujjaddal és haladj a kicsi felé. Többször ismételd. A lábujjaid közötti részeket is átmasszírozhatod.

7. lépés

Keresd meg a bokád legmagasabban lévő pontját a lábad belső felén. Ettől a ponttól mérj ki négy ujjnyi széles távolságot. Nyomd a csont mögött, és körkörös mozdulatokkal masszírozd 5 másodpercig. Terhesség alatt ezt a lépést hagyd ki!

8. lépés

Feküdj a hátadra, és hajlítsd be a térdeidet. Fogd meg a lábfejedet, és hajlítsd be a lábujjaidat. Egy mélyedést fogsz érezni a talpadon. Ezt a területet nyomkodd körkörös mozdulatokkal. A másik lábaddal is ismételd.

betöltés...