Tanulmányok szerint veszélyes, ha utcai ruhában ülsz le az ágyadra – Íme a részletek

Ha a barátnőd, barátod megkér arra, hogy ne ülj le az ágyára utcai ruhába, akkor ne sértődj meg rá, ugyanis ezt tudatosan csinálja, és jobb ha te is követed a példáját. Tanulmányok szerint nagyon sok olyan baktérium és kórokozó van az utcai ruhákon, ami különböző bőr-, és egészségügyi problémákat idézhet elő. A mostani posztunkban elmondjuk nektek, hogy miért nem tanácsos a tiszta ágyneműtökre utcai ruhában leülni.

A baktériumok úgy ragaszkodnak a testhez, mint a ragasztó

Philip Tierno a New York-i Egyetem mikrobiológiai és immunológiai igazgatója elmondta, hogy a baktériumok hetekig vagy akár hónapokig is megélhetnek a ruhákon. Azt is hozzátette, hogy még a vadonatúj vagy a kimosott ruhadarabok is több ezer baktériumot hordozhatnak, ezért kb 12 óra viselés után érdemes tőlük megszabadulni és a szennyesbe dobni mielőtt leülsz a tiszta ágyadra. Ez a szabály bizony a vendégekre is vonatkozik.

Az ágyban viselt utcai ruhák fertőzéseket, kiütéseket, pattanásokat és egyéb kellemetlen tüneteket produkálhatnak.

Ha gyakran látsz pattanásokat a párod hátán vagy mellkasán, akkor az az általa viselt zsíros és izzadt ruhának köszönhető, mely összegyűjti az irodai, utcai port és elhalt bőrt. Az emberi testen nagyjából félmillió bőrsejt és verejtékcsepp található, ami nem tesz jót a bőrnek. Ha gyakran fekszel be utcai ruhába az ágyadba akkor jobb, ha ezt a szokást abbahagyod, mielőtt komolyabb problémák jelentkeznek nálad.

Az utcai ruhák szó szerint mindennel érintkeztek

Csak gondold át, hogy az általad viselt ruhák mihez érnek hozzá egyetlen nap, pl közlekedési eszközök ülései, irodai székek, bárszékek, liftajtók, falak, padok… és még sorolhatnánk. Most azon gondolkozz el, hogy hány ember ülhetett ugyanazon a helyen, ülésen, széken… amin te. Megengednéd nekik, hogy leüljenek a tiszta ágyadra? – Valószínű nem. Miután felmérted, hogy a ruhád mennyi kórokozót és baktériumot hordozhat jobb ha megszabadulsz tőlük mielőtt leülsz arra a helyre, ahol fürdés után, tiszta bőrrel alszol.

Az ágyad az a zóna, ami komfortos és biztonságos.

A Harvard Alvásgyógyászati Osztálya azt tanácsolja az embereknek így neked is, hogy ne dolgozz ágyban, hanem foglalkozz a pároddal, olvass valami jó könyvet, fejts egy kis keresztrejtvényt vagy csinálj bármit ami feltölt, ugyanis ez az a hely, ahol pihensz és energiát gyűjtesz. Ha dolgozni akarsz, akkor ülj egy asztalhoz, vagy menj a konyhába…

Az agy úgy van kódolva, hogy az ágyat a kényelemmel társítsa össze, ami nagyban hozzájárul az egészséges alváshoz.

Te milyen ruhában szoktál leülni az ágyadra? Ha utcai ruhában, akkor ezek után továbbra is leülnél a tiszta ágyneműdre?

betöltés...