10 kevésbé ismert felhasználása a melegítő palacknak, ami sokat segíthet a mindennapok során

Ha hiszed ha nem, egy egyszerű melegítő párna, amibe meleg vizet teszel segíthet a kisgyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt abban, hogy könnyebben elaludjanak. Természetesen ezen kívül sok más dologra jó még a melegítő palack, például kempingezés során, hogy melegen tartsd a hűvösebb éjszaka a hálózsákod, illetve izomgörcsök, és alhasi fájdalmak enyhítésére is. Mostani posztunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassuk nektek mire jó még a melegítő palack. Ezekről lehet, hogy még ti sem tudtatok.

1, Segít a gyerekeknek könnyebben elaludni

A gyerekek érzékenyek a hőmérsékleti változásokra, és szeretnek meleg szobában aludni. Pontosan ezért kezdhetnek el sírni, mikor anyjuk meleg testéről átkerülnek egy hűvösebb ágyba. Viszont van egy trükk ami segíthet. Tegyél egy melegítő palackba meleg vizet és tedd a gyerek mellé.

2, Növények öntözése

Amikor a melegítő palack vize szobahőmérsékletűre hűlt, nem kell a csapba öntened, hanem nemes egyszerűséggel öntsd a lakásodban található virágok földjére.

3, Görcsoldás

A hasi fájdalmat különféle problémák okozhatják. Az egyik az irritábilis bél szindróma. Ezt a panaszt a vastagbél izmainak szabálytalan összehúzódásai okozzák, miközben megpróbálod elvégezni a nagy dolgod. Ez fájdalmas görcsöket és puffadást is előidézhet. A hős viszont segít megnyugtatni és enyhíteni a görcsöket. Tegyél a hasadra melegítő palackot és máris jobban fogod érezni magad, anélkül, hogy gyógyszereket kellene bevenned.

4, Használd kempingezés közben

A kemping többnyire nyári tevékenység. Bár előfordul, hogy annak ellenére, hogy nappal forróság van a szabadban, éjszakára lehűl az idő és akkor nagyon jól jön egy melegítő palack, amiben forró víz van. Egyszerűen csak tedd be a hálózsákodba és élvezd a meleget.

5, Alhasi fájdalom terhesség alatt

Terhesség alatt is érezhetsz kellemetlen alhasi fájdalmat, amire megint csak hatásos a melegítő palack. Míg egyesek képesek ezzel együtt is dolgozni, másoknak meg kell állniuk, hogy elmúljon a fájdalom. Ha van otthon ilyen palackod, akkor sokat segíthet abban, hogy a fájdalmat elviseld.

6, Nyaki fájdalmak enyhítése

A nyaki fájdalom akkor jelentkezhet, ha például hosszú ideig dolgoztál számítógép előtt, vagy olvastál könyvet, vagy aludtál furcsa pózban. Az első dolog, amit teszel, hogy megpróbálod egy kicsit megmasszírozni az érintett területet.Viszont még jobb hatást el lehet érni hideg vagy meleg borogatással. A hideg enyhíti a nyaki fájdalmat, mivel csökkenti a tejsav felhalmozódását, a meleg ellazítja a izmokat és serkenti a vérkeringést.

7, Csökkenti a stressz és a szorongást

A stressz sajnos a mindennapi élet része, néha pedig további segítségre van szükség, hogy ki tudd pihenni magad és meg tudj nyugodni. Amikor legközelebb stresszesnek, szomorúnak vagy depressziósnak érzed magad, ölelj meg egy melegítő palackot. Ez javítja a vérkeringést, ami segít ellazulni.

8, Hátfájás ellen

A hátfájást a meleg és hideg borogatás cserélgetésével lehet orvosolni. Először tégy egy melegítő palackot arra a területre, ami fáj. amikor érzed, hogy a fájdalom enyhült, tegyél rá hideg borogatást. Ez lehet egy csomag fagyasztott borsó is. Az viszont fontos, hogy a hideget ne a csupasz bőrödre tedd.

9, Ágymelegítő

A téli éjszakák olykor hűvösek lehetnek és ilyenkor jól jön az ágyba a melegítő palack. ami gazdaságosabb mintha a fűtést tekernéd feljebb. Tedd a palackot 10-15 percre az ágyadba, majd feküdj le. Ez segít egyébként gyorsabban elaludni.

10, Edzés utáni izomgörcs enyhítése

Izomgörcsök jelentkezhetnek intenzív edzés és testmozgás után. A melegítő palackok azonban javítanak a helyzeten. Ezt a fájdalmat könnyen meg lehet egy ideig szüntetni, ha meleget teszel rájuk. Persze ezek után is jelentkezhet izomláz, amit csak az idő múlása tud eltüntetni.

Hasznosnak tartottad a cikket?

betöltés...