Ez a 10 legkisebb magyar falu, ahol még harmincan sem laknak

Magyarország jócskán bővelkedik apró településekben. Ha a minifalu méret esetében a határt 100 lakosnál húzzuk meg, még akkor is 141 települést találunk.

A KSH 2014. évi adatai szerint harmincan vagy annál kevesebben húsz faluban élnek jelenleg Magyarországon. Mutatjuk a legszebbeket és legkülönlegesebbeket, amelyeket életünk során érdemes meglátogatnunk.

Magyarország legkisebb falvai

Ezeknek a gyöngyszemeknek a legtöbbje Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Zala megyében található, de egy-egy falura bukkanhatunk Vas és Győr-Moson-Sopron megyében is. Cikkünkből megtudhatod, hányan élnek ezekben a pici falvakban, hol találod őket és mik a látnivalók azon a környéken.

A Borsod megyei Tornabarakonyt tizennégyen lakják. A Barakonyi-patak völgyében pedig csodálatos táj várja az oda kirándulókat.

Tornabarakonytól nem messze található a szintén tizennégy lakosú Tornakápolna, ahol az Aggteleki Nemzeti Parkbot és a népi építészetet érdemes szemügyre venned.

Zala megye legkisebb települése, Felsőszenterzsébetnek mindössze tizenhét lakosa van. A kis falu legértékesebb épületei a Göcseji Falumúzeum részei.

A Borsod megyei Debrétének tizenhét lakosa van, emellett pedig, az egyik legnyugodtabb zsáktelepülés, ahol a turisták kihasználhatják a csendet.

A Győr-Moson-Sopron megyei Cséren huszonheten élnek. Az idilli faluban hét bányató is található.

A Vas megyei Nemesmedvesen körülbelül 26-34-en élik életüket. A turisták a világháborús szobor és a környező emlékhely miatt látogatnak el ide.

A Zala megyei Iborfia mindössze kilenc lakossal rendelkezik, így ez a legeslegkisebb magyar falu is.

A Zalai dombságban található Pusztaapáti, amelynek csupán 25 lakosa van. A falu nevezetességeinek egyike pedig ez a vadászház.

A zalai Lendvajakabfának csupán egyetlen utcája van, amelyben tizenhatan élnek. A csendes település bővelkedik gyönyörű, gondozott kertekben és hagyományos épületekben.

Borsod megyében található Gagyapáti, aminek tíz lakosa van. A környéken leginkább a gyönyörű, lankás tájakban gyönyörködhetsz.

betöltés...