15 pozitív hatása a sörnek, amit még nem tudtál

A sört sokan fogyasztják ételek mellé, akár már korán reggel nap indítónak. Kinek ne esne jól egy hideg sör, nyáron, a vízpart mellett? Az alkoholnak, sokan csak a káros hatásait ismerik, ezzel ellentétben pozitív hatása is érvényesül. Nem csak a kedély állapot javítására hasznos. Biztos sokan kételkednek ebben, igaz e vagy sem de egészségünk megőrzésének egy jó módszere ha sört fogyasztunk, persze csak mértékkel. Íme 15 pozitív hatása a sörnek, amit még te sem tudtál!

1. A sör csökkentheti, a szívroham kialakulásának kockázatát.

Kutatások kimutatták, hogy napi 2 dl sör elfogyasztása, javítja a vérkeringést és a tápanyagcserét. A tanulmány arra is rámutatott, hogy ugyanez nem figyelhető meg az alkoholmentes sörnél, valamint azt, hogy nem lehet helyettesíteni 2 dl vodkával. Pedig jó lenne.

2. Fogyasztásával megelőzhető, a cukorbetegség 2.stádiumának kialakulása.

Napi 2 sör a férfiaknak, egy sör a nőknek, ezt javasolja egy tanulmány, ami a sört hatékony fegyvernek tartja a cukorbetegség elleni harcban. A komló, amely a sör keserű ízét adja, meglepően pozitív hatással van a cukorbetegség ellen.

3. Erősíti a csontozatot.

Egy kutatás során, a röntgen vizsgálatok kimutatták, hogy a sör legyőzhetetlenné teszi a csontjainkat.

4. Nem okoz elhízást, csökkenti az esélyét.

Nem a sör hizlal, hanem a vele járó chips, popcorn. A sör elősegítheti a fogyást, persze egészséges életmód mellett, mivel vízhajtó hatású.

5. Hidratáló hatással rendelkezik, úgy mint a víz.

Egy 2011-ben készített belga „sör és egészség” tanulmány kimutatta, hogy a sör jobban hidratál, mint a víz. Nehéz elhinni, de így igaz. Bár súlyzós edzés után érdekes lenne egy sör, a foci után még megértem.

6. Immunerősítő hatású, véd a megfázástól.

Egy japán tanulmány szerint, aki sört fogyaszt az ellenállóbbá válik a tüdőgyulladás és hörghurut okozta vírusokkal szemben. Elég hihetetlenül hangzik, de legalább lesz mire fogni télen a sörivászatot a haverokkal.

7. Vesetisztító hatása által, a vesekő kialakulása megakadályozható.

Egy kutatás alapján, a sör nagyjából 40\%-kal csökkenti a vesekövek kialakulásának esélyét. Ennek az oka, hogy a sör jelentős mennyiségű vizet tartalmaz, és vízhajtó hatással rendelkezik.

8. Javítja a memóriát, emlékezőképességet.

Egy kutatás szerint segít megelőzni az Alzheimer-kórt is, nem csak a memóriát javítja. A sör hatására, lehet hogy elfelejtünk dolgokat, de hosszútávon jó hatással lehet az emlékezőképességünkre.

9. A hatására, jobb lesz a gondolkodás.

Az emberek okosabbá válnak néhány sör után, és sokkal szélesebb körben gondolkodnak. A férfiak egy két sör hatására még a nőket is szebbnek látják. Ki gondolta volna nem?

10. A sör, boldogsághormont termel.

A sörfogyasztás hatására, endorfin hormon termelődik a szervezetben, ami a boldogságért felelős. Egy jó baráti társaságban, pár pohár sör mellett biztos, hogy megnövekszik a szintje.

11. Ha grillezés során sört iszol, megvéd a sütés közben keletkező rákkeltő anyagoktól.

A grillezéshez legjobb párosítás a sör. Ha meg még hasznos is, akkor miért ne innánk? Csak is megelőző jelleggel, mi másért.

12. Csökkenti, a magas koleszterin szintet.

A sörben oldódó rost, hozzájárulhat az LDL vagy a „rossz” koleszterin csökkentéséhez . Az rost bevitelének növelése, számos egészségügyi előnnyel jár, ideértve az egészséges vércukorszint és a vér koleszterinszintjének csökkentését.

13. több vitamint tartalmaz, mint bármelyik alkohol.

A sör vitamin szintje magasabb, mint a bor fehérje- és B-vitamin tartalma. A sör még vasat, kalciumot, foszfátokat és még rostot is tartalmaz. Szóval még vitaminpótlásra is tökéletes.

14. A sör segít csökkenteni a stresszt.

A kutatók szerint napi két pohár sör csökkentheti a munkahelyi stresszt vagy szorongást. A munka utáni sör, biztos stresszoldó módszer.

15. A sör minden lelki bánatra gyógyír.

A lelki problémákat nem oldja meg, de egy estére legalább elfelejtődnek. Ne feledjük a sör kis mértékben gyógyszer, hosszú távon alkoholizmus első kapuja lehet !

betöltés...