10 módszer, ami segít, hogy optikailag karcsúbbnak tűnj

A legtöbb nő nincs megelégedve saját magával, ám a szigorú diéta nem a legkecsegtetőbb ajánlat, amivel szembesülnek, a sport pedig a prioritási lista legvégén van főleg a rohanó világ miatt. Viszont van egy megoldás, amihez nem kell sem koplalni, sem órákon át kardiózni, ugyanis a megfelelő ruhák kombinálásával, nemhogy optikailag karcsúbbnak fognak tűnni, de még magasabbnak is. Utóbbi leginkább az alacsony nőket érinti, de ezekkel a módszerekkel nem kell többet aggódniuk megjelenésük és alakjuk miatt.

1, Használj sötétebb színeket a test részeinek karcsúsításához

Ha azt akarod, hogy a tested azon részei, amit nagynak érzel karcsúbb legyen vegyél fel sötét színeket. Ám ez leginkább akkor működik, mikor világos színekkel társítod. Ez azért van, mert a sötétebb árnyalatú ruhák slankítják az alakot. Ahhoz, hogy a felsőtested legyen karcsú, felül kell sötétet viselned, ha viszont az alsó testtájékkal van bajod, akkor oda kell sötétet felvenni.

2, A függőleges vonalak karcsúsítanak

Függőleges csíkos ruhák viselése esetén a test optikailag vékonyabbnak tűnik, viszont azt nem szabad figyelmen kívül hanyi, hogy minél vertikálisabb a vonal, annál hosszabb a sziluett. Ez azt jelenti, hogy általában olyan csíkos ruhákat kell viselni, ahol a csíkok között kevesebb hely van.

3, A vízszintes vonalak teszik ki a test egy bizonyos részét.

Bizonyára hallottál már arról, hogy kerüld azokat a ruhákat, melyeken vízszintes csíkok vannak. Nos nem minden esetben kell ezt száműzni a ruhatárból, ugyanis bizonyos területeken pont, hogy előnyösen fog állni. Például, ha azt akarod, hogy a kebleid tűnjenek nagyobbnak, akkor mindenképpen egy ilyen darabra van szükséged. Ha homokóra alakod van, akkor is jó, ugyanis kiemeli az alakodat.

4, A feltűnő színek és a geometriai minták kombinálása előnyösen emeli ki az alakot

Már a 60-as években is tudták a nők, hogy a feltűnő színű ruhákat geometriai mintával kell kombinálni, hogy optikailag tökéletes alakúnak tűnjenek. Ezek segítségével kiválóan meg lehet változtatni a sziluettet és a test alakját is. Ha te is kicsit slankítani akarsz a megjelenéseden, akkor próbáld ki ezt a trükköt.

5, Az aszimmetrikus vonalak nagyszerűek, ha nem akarod, hogy a hasad nagynak tűnjön

Az átlósan futó csíkos ruhák és az aszimmetrikus minták miatt sokkal karcsúbbnak és vékonyabbnak tűnsz, mint amilyen valójában vagy. Sőt, ha nagyobb a pocakod, akkor azt is csodaszépen eltünteti. Ezzel nemcsak, hogy karcsúbbnak, de elegánsabbnak is tűnsz, ami egy-egy esemény alkalmával még jól is jön.

6, A „V” nyakkivágással rendelkező ruhák hosszítják a testet

A mélyebb kivágású ruhák optikailag hosszítják a testet. Ezért, ha neked pont rövid a törzsed, akkor ezzel egy kicsit csalhatsz rajta.

7, A nagy minták optikailag nagyobbítják a test bizonyos részeit, a kisebb nyomatok pedig kicsinyítik

Bizonyos minták felhasználásával könnyedén lehet játszani az optikai illúziókkal. Minél nagyobb egy minta, annál nagyobb lesz az a testrés is, és ugyanez fordítva, vagyis minél kisebb a minta annál kisebb a testrész. A kettő kombinálásával is lehet játszani, így még karcsúbbnak is tűnhetsz.

8, Használj különböző színeket és vonalakat a derékvonal meghatározásához

Nem számít mekkora a derekad, mindig van módja annak, hogy kiemeld. Ehhez használhatsz erőteljes vagy kontrasztos színeket a derekadon. Például tökéletesen ki lehet emelni, egy fényes, színes övvel. Ha téglalap alakod van, akkor érdemes más illúziókat használni, hogy kiemeld eme területet. Például a peplum fazonú ruha nagyszerű választás.

9, Ha kis törzsed van, válassz hosszított felsőket

Amennyiben azt akarod, hogy a törzsed nagyobbnak tűnjön, akkor érdemes hosszított fazonú felsőket hordanod, mert azok optikailag is nyújtják a testet. Ez akkor is jó, ah alapjáraton alacsony vagy, szóval a legközelebbi ing felvételnél ne tűrd be a nadrágodba.

10, Vond el a figyelmet a nagyobb testrészeidről azáltal, hogy egy másikat mutatsz meg

A divat szempontjából az egyik legjobb trükk, mikor a tökéletlenségeidet úgy próbálod elrejteni, hogy a tökéletes testrészedet előtérbe helyezed. Például, ha gyönyörű mellkassal vagy megáldva, akkor viselj olyan ruhát, ami kiemeli ezt a részt. Amennyiben a csípőd a legérzékibb, legszebb részed akkor viselj olyan nadrágot vagy szoknyát, ami azt emeli ki. Miután ezeket a lépéseket megtetted biztos, hogy senki sem fogja a tökéletlenségeidet észrevenni.

Hasznosnak találtad a cikket?

betöltés...