12 párkapcsolati probléma, ami manapság minden kapcsolatra jellemző

A tökéletes partner megtalálása nem könnyű feladat, sőt mondhatni lehetetlen, viszont nincs rá garancia, hogy vele is minden szuper lesz. Még a legboldogabb párkapcsolatban is annak hullámvölgyek és konfliktusok, sok kihívás elé állítja őket az élet, ennek ellenére mindig megoldják a dolgokat. A szociális média nagyon sokat ront a latban, mert teljesen kifordítja önmagából az embereket, csak azért, hogy az ottaniaknak megfeleljen, mit sem törődve valódi önmagával vagy párjával. A mostani cikkünkben 12 párkapcsolati problémát hoztunk el, ami manapság minden kapcsolatra jellemző.

1, Túl sok időt töltötök együtt.

Lehet, hogy ti az elején úgy érzitek szuper dolog a nap 24 órájában együtt lenni, de hidd el ez hosszú távon nem jó, és sok problémát szül. A percenkénti üzenetküldés és telefonálás sem jó, mert olyan, mintha nem tudnátok egymástól elszakadni és a saját életeteket élni. Fontos, hogy hagyj teret a másiknak, hogy a hobbijával törődjön, ellenkező esetben sok veszekedés elé nézel.

2, Szöveges üzenet félreértések

Egyes dolgok soha nem változnak: a legfontosabb információkat mindig a nonverbális kommunikáció által kapja meg az ember. Az okostelefonok és az emojik megjelenése óta sokan egyetlen hangulatjellel vagy szóval lerendezik a dolgokat. Ha komoly témákat kell megbeszélni, akkor a szöveges üzenetben elveszik a mondanivaló, ezért azt szemtől szembe célszerű megvitatni.

3, Félsz, hogy lemaradsz a “tökéletes” partnerről.

A randi oldalak és a szociális média megnehezíti, hogy rátalálj az igazira, bár kérdéses, hogy ki is manapság az igazi. Sokan félnek belevágni egy kapcsolatba, mert azt gondolják, mi van, ha ő nem a nagy Ő?! A pszichológusok azt tanácsolják, hogy ne koncentrálódjon erre az egy dologra az ember figyelme, mikor kapcsolatba lép valakivel, hanem próbálja a jó oldalát nézni a másik félnek és törekedjen arra, hogy megszeresse.

4, Félsz a döntésektől.

A komoly és kellemetlen beszélgetések elől, nagyon sokan elmenekülnek, pedig nem lenne szabad. Ahelyett, hogy leülnél és megbeszélnéd a partnerrel a gondokat egyszerűen csak felállsz és elmész, vagy még rosszabb nem is válaszolsz semmire. Ennek tükrében a kapcsolatban súlyos problémák alakulnak ki, mert a nehéz döntések elől egyszerűen elmenekülsz.

5, Zavaró rokonok.

A döntés képtelenség miatt sokan a rokonoktól kérnek segítséget. Ez azért rossz, mert így ők is a kapcsolat részeseivé válnak és túl sok tekintélyt szereznek a kapcsolatban. Nagyon fontos szem előtt tartani, hogy a barátok és a család nem ismeri jobban a párod, mint te ezért kétszer gondold meg, hogy hozzájuk fordulsz-e tanácsért.

6, Túlzott szereplés a közösségi oldalakon.

A közösségi oldalakon általában minden ember túloz és a lehető legjobb színben akarja feltüntetni a kapcsolatát. Arról nem is beszélve hány fényképet töltenek fel a “legfontosabb” pillanataikról. Sajnos a túl aktív közösségi élet rányomhatja a bélyeget a kapcsolatra és elveszhet az intimitás.

7, Manipuláció szokássá vált.

Sokan attól tartanak, hogy megbántódnak a kapcsolatokban, ezért ahelyett, hogy valós érzelmeiket fejeznék ki, inkább olyan válasz alternatívák közül választanak, amivel nem fedik fel lapjaikat, nem árulják el valós aggodalmuk tárgyát másik felüknek.

Ez odáig is fajulhat, hogy elveszik a kapcsolatból a szeretet és sokkal bonyolultabbak lesznek a dolgok, mint eddig. Ennek elkerülése érdekében, jobb, ha őszinte vagy a pároddal.

8, Bátorság hiánya a konfliktus levezetéséhez.

Sajnos a legfontosabb és legjelentősebb üzeneteket a felek nem mondják ki, ami egy idő után konfliktushoz vezethet. Sajnos sok ember inkább véget vet a kapcsolatnak ahelyett, hogy megbeszélné a párjával a problémát és aggodalmának tárgyát.

9, A közösségi média okozta féltékenység.

Több tucat applikáció van, amin keresztül könnyedén meg lehet csalni a másik felet. Sokan Facebookon csak egy ártatlan kis likeot küldenek egy ismerősük képére, amit ha a partner észrevesz, akkor égszakadás és földindulás lesz mert beindul nála a féltékenység. Ez azért van, mert erősödik benne a gondolat, hogy ha úgy akarja a párja bármelyik nap megcsalhatja.

10, Exről való beszélgetés.

Egyetlen ember sem akar a volt partnerről hallani, ám ennek ellenére mégis sok helyet foglal el a kapcsolatban. Előfordulhat, hogy felbukkan a profilja a közösségi oldalakon, vagy összefutnak vele az utcán esetleg egy másik közös ismerős mesél róla…stb. Viszont a volt partnerről való beszélgetés azért jó, mert így elhessegetheti a partner a gonosz felhőket és gondolatokat a másikból.

11, A szerelem torz képe

A szociális oldalakra feltöltött képek és azok lereagálása az oka annak, hogy sokan teljesen máshogy látják a szerelmet. A legtöbb nő azt hiszi a férfiak csak a modell alkatú és gyönyörű arcú társaikra buknak, holott ez nem feltétlenül igaz, mert van férfi, aki kifejezetten az eszes, intelligens és könyvmoly típusú lányokat részesíti előnyben.

12, Az izgalom állandó keresése.

A filmek és a popkultúra megtanították, hogy a szerelem egy végtelen izgalom és az állandó eufória érzése. Bár ez leginkább akkor jellemző, mikor a kapcsolat a kezdeti fázisában van. Az idő múlásával a kapcsolat is átvált egy kissé nyugodtabb, kényelmesebb szakaszba, amikor már nincs annyi izgalom. Pontosan emiatt veszítik el a partnerek a türelmüket egymással szemben.

Te mit gondolsz? Egyetértesz?

betöltés...