10 hétköznapi dolog, amit a legtöbb ember rosszul csinál.

Vannak olyan tevékenységek, amelyeket naponta hajtunk végre anélkül, hogy figyelmet fordítanánk arra, hogy valóban helyesen végezzük-e el őket. Néha jobb, ha ezeket a mindennapi dolgokat más szemszögből nézzük. Természetesen nagyon sokan tudják, hogyan kell zuhanyozni vagy hajat mosni, de vajon valóban a leghatékonyabb módon csinálják? Annak érdekében, hogy lerántsuk a leplet a valóságról és bemutassuk, hogyan is kellene a leghétköznapibb dolgokat megcsinálni elkészítettük ezt a cikket, mely választ ad minden kérdésre.

1, Hajmosás

Helyes eljárás:

A nedves hajad törülköző helyett pamut pólóval szárítsd meg.

Az ujjhegyeiddel finoman masszírozd bele a sampont a fejbőrödbe.

A hajtöveket soha sem szabad hajkondicionálóval bekenni.

Mielőtt felteszed a hajkondicionálót előtte csavard ki a vizet a hajadból.

2, Hátizsák viselése tömegközlekedésben

Annak érdekében, hogy tömegközlekedés során megvédd a táskád a zsebtolvajoktól, jobb, ha a hátizsákot a hasadra teszed, nem pedig a hátadra. Így mindig szem előtt tarthatod.

3, Kormány fogása

Ha fenti képnek megfelelően fogod a kormányt, azzal csak azt éred el, ha légzsák kinyílik akkor az arcodba fogja csapni a kezed. A helyes fogás a lenti képen látható, ezzel saját magad is megvéded.

4, Fogkrém adagolás

Nem kell a fogkefét minden egyes alkalommal úgy beteríteni fogkrémmel, ahogy a bal oldali képen látszik, még annak ellenére sem, hogy a reklámokban folyamatosan ezt tolják az arcodba. Valójában csupán egyetlen pöttyre van szükség a fogmosáshoz.

5, Ragtapasz felhelyezése

Azért, hogy ne csússzon le a ragtapasz az ujjadról, egy speciális vágást és hajtást kell rajta alkalmazni. El kell vágni keresztbe a ragtapaszt, majd ráhelyezni az ujjad, majd óvatosan ráhajtogatni a “szárnyakat”. Ezzel a módszerrel vége a lecsúszott ragtapaszoknak.

6, Melltartó viselés

Ha úgy találod, hogy a melltartód túlságosan szoros, még úgy is, hogy a kosár mérete megfelelő, használj melltartó-hosszabbítót, ami lehetővé teszi, hogy kicsit lazíts rajta.

7, WC papír felhelyezése

A legjobb, ha a WC-papír előröl, nem pedig hátulról tekeredik, ugyanis ezzel elkerülheted, hogy mind a papírra, mind a kezedre kórokozók és baktériumok telepedjenek.

8, Kézfertőtlenítés

A leghatékonyabb kézfertőtlenítők azok, amikben 60\% alkohol van, az ennél alacsonyabb százaléktartalmú készítmények nem távolítják el a káros mikroorganizmusokat és baktériumokat a kézről. Ha nincs ilyen nálad, akkor inkább moss kezet.

9, Zuhanyzás

A forró zuhanytól és fürdőtől a bőr kiszárad, ezért elkezdhet viszketni, kiütésekkel lesz tele és nagyon kellemetlen érzést idéz elő. A zuhanyzás optimális időtartama maximum 10 perc.

10, Edzés utáni hibák elkövetése

Edzés után a testhő megemelkedik, és ilyenkor egy langyos, hűvöskés zuhany esik a legjobban, ami segít még az izmok regenerálódásában is. Sőt ez csökkenti az izomláz kialakulását is.

Edzés során a test glikogént használ fel, hogy energiával lássa el azt, pontosan ezért fontos, hogy folyamatosan pótoljuk ezt. A legjobb megoldás, ha fehérjét eszel vagy iszol sportolás után, vagy egy kevés szénhidráttartalmú ételt eszel 30 perccel az edzés után.

Hasznosnak találtad a cikket?

betöltés...