21 kóbor háziállat, akivel a szeretet ereje igazi csodát művelt

Közelednek az ünnepek és bizony még mindig akadnak olyanok, akik tuti biztos, hogy valamilyen házi állatot fognak adni gyerekeiknek. Ez azért sem jó ötlet, mert egy kisgyereknek még nincs annyi felelősségtudata, hogy tudjon gondoskodni egy kisállatról, a szülőknek meg pont nem hiányzik még egy teendő a sok munka mellett. A legszomorúbb az egészben, hogy néhány hónap múlva jönnek rá a “gazdik”, hogy ez így nem mehet tovább, és a szegény állatot vagy menhelyre viszik, vagy rosszabb esetben valahol az erdő szélén kidobják. Ezek az álltok megtörnek és csak hosszú-hosszú hónapok kemény munkájával lehet elérni náluk, hogy újra bízzanak. A mai cikkünkben olyan fotókat hoztunk el, melyeken elárvult kisállatok vannak, akik kaptak az élettől még egy esélyt. Látszik rajtuk, hogy a szeretet ereje csodát tett velük.

1, Ez a csöpp kutyus odajött hozzám a munkahelyemnél, és gyakorlatilag könyörgött a szemeivel, hogy vigyem haza. Azóta sokkal boldogabb és hálásabb, mint valaha, mert a családunk tagja lett.

2, Ő itt Bronko, aki már nem evett a menhelyen, mert senki sem akarta örökbe fogadni fülei és ijesztő nézése miatt. Egy nap azonban csoda történt és elvitték haza. Azóta pedig ilyen boldog arcot vág.

3, Amikor örökbe fogadtuk Roxy-t egy-két napig nem hitte el, hogy valóban boldog élete lehet nálunk. Ahogy telt múlt az idő egyre jobban befogadott minket a bizalmába és ma magabiztosabb mint valaha volt.

4, A bal oldali képek a menhelyen készültek Roger-ről a jobb oldali pedig 7 hónappal azután. Ég és föld a különbség.

5, Ezt a gyönyörűséget 2016-ban adta be a menhelyre gazdája, mert állítólag nem bírt vele és sok problémát okozott. Mi örökbe fogadtuk, és most ünnepli a negyedik születésnapját. Érdekes nálunk semmi bajt nem okozott.

6, Ez a macska négy hónapon keresztül járt hozzánk enni, mi pedig úgy gondoltuk, hogy akkor be is fogadjuk.

7, Ő itt Siloh, akit gazdái nem megfelelően etettek, sőt nem is biztosították neki a megfelelő mennyiségű mozgást. Olyan kövér volt, hogy 10 métert sem tudott anélkül sétálni, hogy ne állna meg. Szerencsére sikerült 13 kilót fogynia és ma már 1 kilométert is le tud gyalogolni pihi nélkül.

8, Ezt a cicát egy kukában találták, majd elvitték egy menhelyre. Sokáig várt szerető gazdijára, aki egy nap besétált és elvitte magával. Ma így néz ki:

9, Egy évvel ezelőtt fogadtuk örökbe ezt a kutyust, akkor elképesztően szomorú és csapzott volt. Mi kezelésbe vettük és rengeteg szeretetet adtunk neki, ami így hatott rá.

10, Szerettünk volna egy papagájt, de nem akartunk venni, így ellátogattunk a helyi menhelyre, ahol ez a kis fickó egyből felkeltette az érdeklődésünket. Jelenleg ő a család kedvence.

11, Összesen négy nap kellett ennek a menhelyi kutyusnak, hogy újra kivirágozzon.

12, Így nézett ki a kutyám, mikor örökbe fogadtam és néhány hónap szeretgetés után.

13, Roger 9 kiló volt, amikor örökbe fogadtam, most 2 kilótól megszabadult, de hála isten már rálépett a jó útra és hamarosan normál súlyú macska lesz belőle.

14, Ezt a drága kutyust kutyaviadalokon részt vevő kutyák edzéséhez használták. Annak érdekében, hogy ne tegyen kárt a viadalos kutyákban kiszedték az összes fogát, az eltört lába rosszul pedig forrt össze. Mióta örökbe fogadtuk azóta boldogabb.

15, Akkor találtam ezt a kiscicát, mikor a munkahelyemre igyekeztem. Úgy döntöttem örökbe fogadom. Ma így néz ki:

16, Ennek a csöpp kiskutyának a szemei azt mondták, hogy vigyük haza. Nos, mi így tettünk.

17, Több hónapon keresztül kóborolt az utcán, de végre boldog családra lelet a szüleim képében.

18, A barátaim nem értették, mit láttam meg ebben a kóbor macskában. Elég csak a jobb oldali képre nézni:

19, Nagyjából kettő hét kellett ahhoz, hogy megérinthessem őket és kb másfél hónap, mire a bizalmukba fogadtak. De most már boldogok.

20, Amikor megláttam az utcán kóborolni ezt a szép cicát, egyszerűen nem tudtam otthagyni. Mondtam a férjemnek vigyük haza. Így is tettünk és reggelre világra hozott négy kiscicát. A férjem azóta trójai macskának hívja.

21, Ezt a gyönyörű kiskutyát végre valahára örökbe fogadták és egyből mosolyra húzódott a szája.

Ti fogadtatok már valaha örökbe állatot?

betöltés...