3 millió forintos bírság vagy egy év börtön jár egy utcára kitett állatért

Miért nincsenek Olaszországban utcára kitett állatok? Azért, mert nem az olaszok nem akarnak súlyos pénzeket fizetni vagy börtönbe kerülni.

A társadalom civilizációjának mibenlétét nagyban befolyásolja az, hogy hogyan viselkedünk azokkal, akik nem tudnak gondoskodni magukról. Ez alatt nemcsak a gyerekeket, az időseket és a fogyatékkal élőket értjük. Ugyanis, pontosan így van ez négylábú kedvenceinkkel is. Semmi meglepő nincs tehát abban, hogy az európai országok jogalkotói az állatok számára is igyekeznek megfelelő támogatást nyújtani. Ilyen például Olaszország is. Abban mindannyian egyetérthetünk, hogy a büntető eljárások önmagukban nem elegendőek, így az olasz állam a bírságok és egyéb szankciók helyett, nagyszabású oktatási munkával indított. A propaganda módszereivel történik az állatok iránti felelősség és jóindulat előre mozdítása.

Az olasz iskolákban a gyerekek megismerkedhetnek azzal, hogyan kell etikusan és felelősségteljesen bánni az állatokkal. Az olaszok önkéntes projektjei rendkívül népszerűek és magas presztízsűek, illetve csakis azok részesülhetnek benne, akik megérdemlik a részvételi lehetőséget. Olaszországban, mint számos más országban is, az emberek ahelyett, hogy drága pénzért vásárolnának állatot, menhelyről is fogadhatnak örökbe. A hatóságok döntése szerint, szabályozzák a tulajdonosok felelősségét, valamint az állat sorsáért is ők felelnek. Továbbá, a megfelelő ellátással kapcsolatos szankciókat is tovább szigorították.

Ahhoz, hogy Olaszországban bárki börtönbe kerüljön, nem szükséges kínozni az állatokat, az is elegendő, ha valaki ki dobja őket az utcára. A kormány rendkívül magas, három millió forintos bírságot is kilátásba helyez, feltételes börtönbüntetéssel kombinálva. A törvénysértések azért járnak ilyen szigorú büntetéssel, mert a kidobott állatok teljesen egyedül maradnak és kiszolgáltatottak lesznek.

Teljesen lényegtelen, hogy állat valakinek a tulajdona vagy csak valahonnan kisétált az utcára, az autóvezetők kötelesek baleset esetén segítséget hívni. Ugyanis, az állatnak is részesülnie kell a megfelelő egészségügyi ellátásban vagy állatklinikára szállításban. Egy forró vonalat is létrehoztak annak érdekében, hogy bárki, bármikor bejelentést tehessen. Mindegy, hogy éppen milyen állatról van szó, a segítség azonnal útnak indul.

Az intézkedések eredményképpen, Olaszországban a kóbor állatok száma jelentősen csökkent, illetve ez a tendencia az elmúlt egy évben folyamatosan javult. Természetesen sok függ tőlünk, emberektől, de az állam állásfoglalása gyakran döntő jelentőséggel bír.

betöltés...