8 romantikus gesztus, ami a te kapcsolatodat is hosszabbá teheti

Rengeteg ember arra törekszik, hogy megtalálja azt az embert, akivel békében és boldogságban családot alapíthat és leélheti az életét. A mai világban ez azonban nem olyan egyszerű, mert az emberek megváltoztak és ma már a rövid távú kapcsolatokból van sok. Sokan nem akarnak kompromisszumot kötni, enélkül pedig nagyon nehéz bármilyen kapcsolatot is kiépíteni, vagy fenntartani. A szerelem akárhogy is nézzük egy idő után elmúlik és nem marad más hátra, mint a tisztelet és a szeretet. Vannak azonban olyan kis trükkök, amivel sokáig fenn lehet tartani a szerelmet. Mai cikkünkben ezeket mutatjuk be.

1, Célok, álmok megosztása.

Egy közös álom arra készteti az embert, hogy együtt reménykedjen egy közös jövőben és célban, családalapításban, házépítésben, nyaralás tervezésében…stb. Akárhogy is, a remények és álmok megosztása pozitív irányba viszi a kapcsolatot és egy boldog jövő felé viszi az egész életet.

2, Írd le a partnered kívánságainak részleteit.

Minden alkalommal mikor a partnered egy új étteremről beszél, ahova szívesen elmenne, vagy egy új filmről, amit szívesen megnézne, vagy egy olyan termékről, amit megvenne, írd fel a telefonodba és a különleges alkalmakkor, randevúkkor használd fel. Ezzel óriási meglepetést okozol neki és előrelendíti a kapcsolatot.

3, Kis meglepetések a lelki társnak.

A kapcsolat első hónapjai után a láng enyhülni látszik, mert elkezdhetitek megszokni egymást. Ez nem azt jelenti, hogy már nem szeretitek egymást, épp ellenkezőleg stabilabbá válik a kapcsolat. Az igaz szerelem nem csak a szenvedélyen, hanem a kölcsönös tiszteleten és tetteken is múlik. Ha fenn akarod tartani a lángot, akkor lepd meg őt apró meglepetésekkel, pl a kedvenc  desszertjével, vagy készít neki egy forró fürdőt.

4, Az érvelés során gondolkodj el azon, hogy vajon miben hibáztál.

Ha vita során úgy érzed, hogy a dolgok kicsúsznak a kezedből, akkor egy kicsit menj ki a szobából, hogy ne legyél vele egy légtérben. Ezalatt képesek lesztek annyira lenyugodni, hogy elgondolkodjatok azon, hogyan tudnátok fegyverszünetet kötni és ki miben volt hibás. 20 perc után nyugodtan le tudtok ülni és megbeszélhetitek a dolgokat. Fontos, hogy kérjetek egymástól bocsánatot és találjatok a problémára megoldást.

5, Töltsetek külön is időt.

Nem szabad folyton-folyvást együtt lenni, mert azzal ellaposodik a kapcsolat. Fontos, hogy külön is eltöltsetek némi időt, például haverokkal-barátnőkkel találkozzatok, elmenjetek horgászni, kávézni, pedikűröshöz… stb. Ekkor olyan érzés lesz úrrá rajtatok, hogy hiányzik a másik, így nem kell attól félni, hogy hamar kihűl a kettőtök közti kapcsolat.

6, Mesélj a párodnak.

Ha már mindent tudtok egymásról, akkor csak úgy tudjátok fenntartani a párbeszédet, ha napi szintű dolgokról meséltek, legyen az rossz vagy jó hír. Egy vacsora közben az aktuális információk megosztásával be lehet indítani egy beszélgetést, és a másik fél el tudja mondani a véleményét vele kapcsolatban. A negatív dolgok elmesélése pedig azért jó, mert nem egyedül kell megbirkóznod a problémákkal.

7, Dolgozzatok együtt egy közös projekten.

Hozzatok létre valamit, aminek mindketten a részesei lehettek. Olyan egyszerű dolgokra gondolunk, mint egy főzés, ház felújítás, átalakítás, kerítés, bejárati ajtó festés. Fontos, hogy mindketten ugyanannyira kivegyétek a részeteket a munkából, mert így fogjátok egyenlőnek érezni magatokat.

8, Öleld sokszor!

A fizikai kapcsolat önmagában is előidézheti a szerelmet. Az emberi érintés annyira erő, hogy képes beindítani másokban a szeretetet. Ölelkezés során, oxitocin szabadul fel, ami ugyebár a szerelem hormonja. Ez a hormon boldogsággal tölti fel az embert és úgy érzi, hogy biztonságban lehet a másik mellett. Ez nem csak arra késztet, hogy mélyebben értékeld a lelki társad, hanem segít, hogy mindketten jobban érezzétek magatokat. Tanulmányok szerint a hála kifejezése ugyanolyan boldoggá tesz, mint az ölelés.

betöltés...