15 képregény, mely bemutatja, milyen helyzetekkel kell a szakembereknek minden egyes nap megküzdeni

Az emberek azt hiszik, hogy ha olyan ismerőseik vannak, akik különböző szakmákban dolgoznak, akkor igazi szuperhősökké válnak és konkrétan mindent tudnak. Ez nem így van. Nem szabad a szakmabeli emberektől túlságosan is sokat elvárni, mert ők sem mindent tudók és nem is arra vannak, mások problémáidat megoldják. A szakácsként dolgozó baráttól nem lehet azt kérni, hogy hagyja ott a munkáját csak azért, mert neked randid lesz és kell valami finom étel, ahogy az orvostól sem lehet elvárni, hogy a menthetetlent megmentse. Ez persze csak néhány a sok közül. Mostani posztunkban olyan képregényeket hoztunk el, mely bemutatja, milyen helyzetekkel kell a szakembereknek minden alkalommal megküzdeni.

1, Azért mert az ember fotósként dolgozik, még nem jelenti azt, hogy csodákra is képes. Az embereknek nem kellene ekkora elvárásokat támasztaniuk a szakemberekhez.

2, A nők nagy része hosszú perceken át gondolkodik, hogy milyen körmöt szeretne majd a végeredmény egy nagy rakás semmi lesz és inkább a műkörmösre bízzák a döntést. De ha meg nem tetszik neki, amit csinál, ők vannak a legjobban felháborodva.

3, Attól mert az ember tanárként dolgozik még nem jelenti azt, hogy minden tantárgyhoz ért. Pontosan ezért nem szabadna a tanár ismerősöket ilyen helyzetbe lökni.

4, Nem a könyvelő dolga az, hogy kiszámolja mennyi pénz jár valakinek a szülési szabadságra. Azért mert valaki ebben dolgozik, még nem kellene kihasználni őt.

5, Sajnos az orvosok sem képesek csodákra. Mindent megtesznek, ami tőlük telik, de a menthetetlent már nem tudják megmenteni. Ha ekkora nyomást helyeznek a vállukra akkor még nehezebb nekik közölni a rossz hírt.

6, Az emberek azt hiszik azért mert valami kicsi az már egyenesen arányos azzal, hogy ingyen van. Nem! A grafikusnak a kis logókkal is sokat kell bajlódnia, hogy úgy nézzen ki ahogy!

7, Talán nem kellene a kínai oldalakról mindenféle terméket rendelni, ha a használati utasítását sem tudod elolvasni. A tolmács ismerős nem arra való, hogy mindenféle főzőeszköz leírását lefordítsa neked.

8, Az építészek sem értenek minden szakirányhoz. Van, aki falakat húz, van, aki fest, van aki a csöveket rakja és a többi. Egy kőműves, nem fog úgy festeni, mint egy profi festő és ezt ne is várja el senki.

9, Attól mert valaki a gyógyszeriparban dolgozik, még nem jelenti azt, hogy az orvos hieroglifa írását is meg tudja fejteni. Senki ne essen bele ebbe a tévhitbe és ne is várja el ezt a gyógyszertárban dolgozó alkalmazottaktól sem.

10, A taxisofőrnek sem kell a nap 24 órájában haptákban állnia, hogy téged fuvarozzon. Nekik is kell a pihenés, úgy, ahogy az összes többi embernek is. Az, hogy kifizeted az üzemanyagát, az még semmit sem old meg.

11, A legtöbben azt hiszik, hogy a varrónő kiejti a száján, hogy Csiribi-Csiribá és a ruha már hopp el is készül. Nem! Alapos tervezést igényel, hogy valakinek egyedi ruhát készítsen. Először is méretet kell venni az illetőről, majd meg kell beszélni, hogy milyen fazont akar, nem pedig hűbelebalázs módjára odavágni neki: “Ne, itt az anyag csinálj kabátot”

12 A programozó sem lehet minden egyes percben ott, ah elromlik a géped. Vannak olyan problémák, amiket te magad is meg tudsz oldani.

13, Kezdjük azzal, hogy a pszichológus nem holmi mágus, vagy boszorkány. Ő nem hipnózissal gyógyít, hanem szavakkal és tanácsokkal. Ne keverjük már össze a szezont a fazonnal.

14, A szakácsok konkrétan látástól-vakulásig dolgoznak. Nincs idejük arra, hogy miden rokon kénye kedve szerint főzőcskézzenek. Ha valaki finom ételt akar készíteni, kérhet tanácsot, de azt nem, hogy főzze meg helyette.

15, Attól mert valaki festő az nem jelenti azt, hogy minden ismerős gyerekének kell segíteni, ha az iskolai projekt a festészethez kötődik. A festők művészek, ők sokkal magasabb szinten űzik ezt, mint az általános iskola alsó tagozatában.

Te milyen szakmában dolgozol?

betöltés...