Ez az 5 dolog különbözteti meg a jó és a rossz manikűröst

Régebben ollóval, bőrtolóval, fém reszelővel és hagyományos körömlakkokkal próbáltuk meg megcsinálni a körmeinket, hogy szépek legyenek ám ezek sokkal több bosszúságot okoztak mint amit a férfiak el tudnak képzelni. A körömlakk száradásához jó néhány óra kellett, eközben pedig nem lehetett semmit sem csinálni, különben lehetett kezdeni az egészet előröl. Manapság egyre többen fordulnak szakemberhez, hogy ápolt és szép legyen a kezük, ám nem mindegy milyet választanak. Fontos, hogy az illető értsen a munkájához, és minőségi anyagokkal dolgozzon. Ezen kívül jó ha mi magunk is meg tudjuk különböztetni, hogy kis is a jó és a rossz manikűrös. Mostani posztunkban ezt boncolgatjuk.

1, Szerszámok fertőtlenítése, tisztán tartása

Az eszközök és szerszámok fertőtlenítése, sterilen tartása a biztonság egyik legfontosabb alappillére. A normális szakember igenis megosztja a vendégeivel, hogy most miért, és mivel fertőtleníti az eszközeit.

Az eszközöknek minden egyes szakaszon át kell esnie vagyis a fertőtlenítésen, sterilizálás előtti tisztításon és magán a sterilizáláson.

A fertőtlenítés után az eszközöket UV sterilizátorokban kell tárolni. A manikűrkészletnek steril eldobható zacskókba kell lennie, amit a manikűrösnek veled kell kinyittatnia.

Figyelj arra, hogy a mester a kezelés megkezdése előtt mindig fertőtlenítse le a kezét, a  munkafelületet és a reszelőit is.

A szakembernek eldobható kesztyűben kell dolgoznia.

2, Géllakk eltávolítása

Sok szalonban az előző köröm eltávolítását külön felszámolják a vendégnek, ám nem mindenhol végzik el megfelelően.

A körmösnek nem szabad a körömlakk lemosóval vagy szokásos acetonnal eltávolítani a géllakkot.

Ha a géllakkot csiszolóval távolítja el, akkor mindent olyan körültekintően végez, hogy a körömlemez semmilyen formában ne sérüljön. Ha nem vagy biztos a szakember képesítésében, akkor jobb, ha megkérdezed tőle, hogy van-e papírja róla.

Soha semmilyen körülmények között nem kezdheti el kaparni a felületét fém ollóval, mert megsérti a körömlemezt. Ha ezt látod azonnal szólj neki.

3, Anyagok

A minőségi manikűr szerszámok és alapanyagok egyáltalán nem olcsók, ám sajnos vannak szalonok ahol a minőségi anyagokkal próbálnak pénzt spórolni.

Felhívjuk figyelmét:

Klasszikus manikűrnél a szakembernek tisztítószert kell alkalmaznia a kutikulára és nem csak meleg vízben kell puhítani a bőrt.

Ha shellac szolgáltatásért fizettél, akkor pontosan olyan lakkot kell használnia, ami erre alkalmas. Annak a terméknek nem szabad olcsó és silány minőségűnek lennie.

A szakembernek nem szabad különféle gyártók alapját és fedőlakkját kevernie, mert az alkotóelemei lehet, hogy nem kombinálódnak jól egymással.

A lakknak vagy a zselé szavatossági idejének nem szabad lejárnia.

Az eljárás végén a szakembernek hidratálót kell felvinnie a kezedre.

4, Manikűr

A szalonok ügyfeleiknek klasszikus manikűrt kínálnak. Függetlenül attól, hogy melyik típust részesíted előnyben, ügyelj annak minőségére.

Ha nagyon vékony kutikulád van, a profi mester ragaszkodik a csiszoló által készített manikűrhöz. Először is, kevésbé valószínű, hogy megsérül a bőr, másodszor, egy ollóval vágott manikűr után a kutikula vastagabbra és durvábbra nőhet.

A csiszológépes manikűr segítségével a szakembernek fel kell tolnia a kutikulát, majd a végén a feltolódott részt olló segítségével le kell vágnia.

A szerszámoknak lesnek kell lenniük, különben nem lehet velük hatékonyan dolgozni.

A kiváló minőségű körömstúdiókban nem használnak fémreszelőt.

5, Fedőlakkok.

Az a mód, ahogyan a szakember festi a körmeidet, sokat mondhat a professzionalitásáról.

Ne hagyd például, hogy tippet ragasszon a körmödre és azt kenje le, mert nem biztos, hogy a manikűr sokáig fogja bírni.


A bevonat minden rétegét jól el kell dolgozni, ügyelj arra, hogy a mester géllakkot alkalmaz-e a köröm szélére is. Ellenkező esetben a manikűr nem fog olyan sokáig tartani.

Manapság egyre kevesebben használnak UV lámpát, mert egyre jobban kerülnek előtérbe a LED-es verziók. Utóbbiak sokkal jobban meg tudják kötni az anyagokat.

betöltés...