8 természetes módszer fogaid fehérebbé tételéhez otthon

A statisztikák szerint több mint 3 milliárd dollárt költünk fogfehérítésre. A fehérítő eljárások elég drágák, ráadásul újra és újra meg kell ismételni őket. Közben pedig elfelejtjük, hogy a ház is tele van olyasmikkel, amikkel hollywoodi mosolyt varázsolhatunk magunknak. Néha a leghétköznapibb dolgok képesek a legnagyobb csodára, és igaz ez a fogfehérítésre is.
Most olyan házi módszereket ismerhetsz meg, melyekkel saját kezűleg is könnyedén fehérebbé teheted a fogaidat.

1. Gyömbér és só

Amire szükséged lesz: gyömbér, só, citrom.

Így csináld: Egy kis darab gyömbért reszelj le. Keverj hozzá ¼ teáskanál sót. Vágj egy szelet citromot és a levét facsard a sós gyömbérhez. Alaposan keverd össze, majd a pasztát fogkefével vidd fel a fogaidra.

2. Fehér agyag (kaolin)

Amire szükséged lesz: fehér agyag (kaolin).

Így csináld: Vidd fel az agyagot közvetlenül a fogaidra. Alaposan sikáld át fogkefével. Ne nyomd erősen! Végül tiszta vízzel öblítsd ki a szád.

3. Keserűsó

Amire szükséged lesz: keserűsó, víz.

Így csináld: Egyenlő arányban keverd össze a keserűsót és a vizet, míg a só teljesen feloldódik. Fogkefével vidd fel a fogaidra. Gargarizálhatsz is vele, majd öblítsd ki a szádat vízzel.

4. Neem levél

Amire szükséged lesz: neem levél, víz.

Így csináld: Egy edényben forrald fel a leveleket, majd szűrd át, csak a tiszta folyadékra lesz szükséged. Hagyd kihűlni, majd gargarizálj és öblögess vele.

5. Borsmenta levelek és kókuszolaj

Amire szükséged lesz: borsmenta levelek és kókuszolaj.

Így csináld: Daráld le a leveleket, majd add hozzá a kókuszolajat. Keverd össze és fogkefével vidd fel a fogaidra. Ne használj túl sok borsmentát, 3-5 levél elég lesz.

6. Hidrogén-peroxid és szódabikarbóna

Amire szükséged lesz: hidrogén-peroxid és szódabikarbóna.

Így csináld: 2:1 arányban keverd össze a hidrogén-peroxidot és a szódabikarbónát, hogy pasztát kapj. Finoman dörzsöld át vele a fogaidat, majd sok vízzel öblítsd ki.

7. Kakaópor

Amire szükséged lesz: kakaópor, víz vagy kókuszolaj.

Így csináld: Keverd össze a kakaóport vízzel vagy kókuszolajjal. Kevergesd, hogy pasztát kapj. A szokásos módon moss vele fogat.

8. Almaecet és szódabikarbóna

Amire szükséged lesz: almaecet és szódabikarbóna.

Így csináld: Keverj össze 1 teáskanál almaecetet 1 teáskanál szódabikarbónával. Addig keverd, míg homogén elegyet nem kapsz. A pasztával moss fogat, majd bő vízzel öblítsd ki a szádat.

Ezeket a módszereket heti 2-3-szor alkalmazhatod néhány héten át, majd tarts szünetet. Ha a fogad fájni kezd vagy érzékennyé válik közben, hagyd abba a kezelést.

betöltés...