14 dolog, amit nem úgy használunk, ahogy azt a gyártó eredetileg tervezte

Napjainkban több száz tevékenységet végzünk, ráadásul gondolkodás nélkül, csupán megszokásból. Mindennapi rutinunk részét képezik ezek a dolgok, így eszünkbe sem jut, hogy akár másképp is lehet őket használni. Ebből kiindulva, sok esetben a gyártók által javasolt felhasználási módtól eltérően használunk bizonyos termékeket.

Cikkünkben tizennégy hétköznapi terméket mutatunk, amelynek a tervezők más sorsot szántak, mi, fogyasztók azonban, egy másik funkcióval láttuk el azokat.

Sültkrumpli-csomagolás

A sültkrumpli kartonpapírjának csomagolásán van egy hajlítható fül. Ez nem azt a célt szolgálja, hogy lezárjuk vele a dobozt, hanem meghajtva mártástartóként szolgál. Ennek köszönhetően a szósz nem folyik rá a sültkrumplira, így utazás vagy séta közben is könnyen fogyasztható.

Kényelmes alvás a repülőgépen

Egyes légitársaságoknál párnák találhatók az ülésen vagy a fejtámlába épített kihajtható párnával teszik kényelmesebbé az utazást. A prémium kategóriás autókban is hasonló megoldásokat alkalmaznak.

Az evőpálcikák használata

Az evőpálcikák felső része nemes egyszerűséggel letörhető. A megmaradt rész ezek után evőpálcika-tartóként is funkcionál.

A sörös palackoknak hosszú nyaka van. De miért?

A sörös üvegeket úgy tervezték, hogy a nyakuknál fogjuk meg őket, így a legforróbb nyári napokon sem melegíti fel a kezünk a bennük lévő italt.

A hűtőszekrény használata

A hűtőszekrény ajtaját általában a gyümölcslevek, tej és joghurt tárolására használjuk, azonban ez a hűtőszekrény legmelegebb pontja, így nem ez a legjobb hely a romlandó termékek számára. Ezek a rekeszek a szobahőmérsékleten tartandó szószok és mártások tárolására szolgál.

A fokhagymaprés használata

A fokhagymaprés egy rendkívül kényelmes és egyszerű találmány, azonban nem használjuk ki száz százalékosan a funkcionalitását. Ezt az eszközt eleve úgy tervezték, hogy a fokhagyma héjjal együtt kerüljön bele, ennek ellenére, mi a legtöbbször megpucoljuk azt. Ez egy felesleges művelet, ugyanis a héj minden esetben a fenti tárolórekeszben marad.

Mire használható a vécépumpa?

A pumpáknak két fajtája létezik. Ezek közül pedig az egyiket nem a vécék, hanem a mosogatók és a fürdőkádak tisztítására találták fel. Ennek a változatnak egy apró, kisebb tölcsér található a végén.

Milyen célt szolgálnak a színes fogkefe-sörték?

Napjainkban egyre újabb és praktikusabb fogkefék kerülnek piacra. A fogkefék színes sörtéi pedig nemcsak dizájn-elemként szolgálnak, hanem okkal készülnek így. Ugyanis, ha a szín már elkopik, az azt jelzi, hogy le kell cserélnünk és újat kell vásárolnunk helyette.

A turmixgép gyors tisztítása

Nem kell szétszednünk és külön elmosnunk minden alkatrészt, ugyanis elég, ha vizet és mosogatószert töltünk bele, a gép pedig indítás után elmossa saját magát, így már csak ki kell öblítenünk azt.

Az iPhone-ok óra-ikonja rendes óraként funkcionál.

Az alkalmazások ikonjai általában csupán statikus képet, kivéve az iPhone-ok óra-ikonja, az ugyanis a pontos időt mutatja.

Arckrém felvitele a bőrünkre

Ezt a műveletet hibásan, az ujjunk segítségével végezzük. A ujjunkról azonban, baktériumok kerülhetnek a krémbe, amelyek elszaporodhatnak, mi pedig később, azt önként kenjük a bőrünkre. Egy tiszta fülpiszkálóval mindez könnyedén elkerülhető.

A steak felvágása

A steak megfelelő elkészítése önmagában még nem elég, ugyanis tudnunk kell, hogyan kell elfogyasztani azt. A steaket mindig szálirányban kell vágni, különben csak széttrancsírozzuk.

Az izzadásgátló dezodor használata

A szakemberek azt javasolják, hogy a dezodorokat az esti zuhanyzás után használjuk. Ennek oka, hogy a pórusainkba ragadt összetevők így lesznek a leghatékonyabbak másnapra, amikor valóban szükség van rájuk.

Telefontöltés a készülék sérülése nélkül

A szakértők szerint, lemerülés esetén tíz százalékos szinten kell elkezdeni a töltést, ha pedig elérte a maximumot, akkor ne hagyjunk a töltőn. Ellenkező esetben ugyanis, sérül a telefon akkumulátora, amely így sokkal hamarabb merül majd le.

Bónusz: Lift

Ez a trükk rendkívül praktikus, ha sietünk. Az emelet gombjának és az ajtózáró gomb egyidejű megnyomásával a lift azonnal a kívánt emeletre szállít bennünket, figyelmen kívül hagyva ezzel a többi emeleten várakozó személyek előzetes gombnyomásait.

betöltés...