Íme az anya-lánya kapcsolatok 7 típusa, mely nagy mértékben befolyásolja a lánygyermek életét

Sajnos nem választhatjuk meg, milyen családba szülessünk, ez pedig rányomja a bélyeget a felnőtt életünkre. Minden ember különbözik egymástól és bizony az édesanyák sem kivételek. Vannak, akik uralkodnak gyermekeiken és vannak, akik úgy viselkednek, mintha gyermekük legjobb barátai lennének. Függetlenül attól, hogy milyen kapcsolatot ápolunk az édesanyánkkal, szeretjük őt és ezt sokan feltétel nélküli szeretetnek hívják.

Mai cikkünkben bemutatjuk milyen anya-lánya kapcsolatok vannak a világon, és milyen pozitív illetve negatív hatásai lehetnek a gyerekre nézve.

1, Nővérek

Ebben az esetben anya és lánya teljesen egyenlőként kezeli egymást-már-már nővéreknek tekintik magukat. Az anyák ilyenkor nem akarnak 100\%-os anyák lenni, sőt előfordulhat, hogy a lány fogja betölteni az anya szerepet, mert ő a felelősségteljesebb, gondoskodóbb.

Hogyan befolyásolja ez a lánygyermeket: Az ilyen neveltetésben részesülő lányok felelősségteljesebbek, ezért remek vezetőkké válnak. Ugyanakkor érzelmileg elhanyagoltabbnak érzik magukat és félnek az elutasítástól.

2, Legjobb barátok

Ez a kapcsolat a bizalomra épül, ezért az édesanya az a személy, akit a lánygyermek egyből megkeres, ha gondja támad. Az ilyen anya 100\%-ban részt vesz a lánya életében és támogatja őt. Mindig tudja, mit kell mondani ezért olyan, mintha egy legjobb barátnő lenne, ezen kívül remek szerelem szakértő vagy bevásárló partner is.

Hogyan befolyásolja ez a lánygyermeket: Az ilyen édesanyával rendelkező lányok nem félnek a kihívásoktól és kockázatvállalástól. Mivel azt érzik, hogy szeretik és megértik őket, nem félnek a kapcsolat kialakítástól vagy az elutasítástól.

3, Idegenek

Ha jobban szeretnéd, hogy az édesanyád ne legyen az életed szerves része, és ő az utolsó, akinek elmeséled, hogy mi történik veled, akkor valószínűleg ebbe a kategóriába tartozol. Ilyen esetben az édesanya és lánya nem vonja be egymást a személyes életébe, nem osztanak meg semmilyen problémát vagy gondolatot egymással. Olyanok, mintha nem is ismernék egymást.

Hogyan befolyásolja ez a lánygyermeket: Az ilyen gyermekek nagy valószínűséggel szenvednek depressziótól, szorongástól, és az sem kizárt, hogy alacsony az önértékelésük. A későbbiek folyamán problémás, frusztráló kapcsolatokat építhetnek ki, de ezen kívül felelősségteljes és független emberek, akik egyedül oldják meg a problémákat.

4, Alulértékelt

Ez az eset hasonlít az előzőhöz, ám annyi különbség van közte, hogy ez egy egyoldalú és nárcisztikus kapcsolat. Az egyik fél csak és kizárólag imázsára és más emberek véleményére összpontosít ahelyett, hogy egy valós személlyel alakítana ki normális kapcsolatot. Kívülről próbál tökéletesnek tűnni, de a valóságban alulértékeli, lebecsüli anyját/ lányát.

Amikor az édesanya a nárcisztikus hajlamú: a lánygyermek érzelmileg teljesen rá van kényszerülve és folyamatos megerősítést igényel. Egyetlen pozitívum, hogy támogató és hűséges típus lesz.

Ha a lánygyermek a nárcisztikus hajlamú: ha az anya nem próbálja megváltoztatni a hozzáállását, akkor a lány önzővé válhat és tiszteletlen lehet másokkal szemben.

5, Elutasító, kimért

Az anyák figyelmen kívül hagyják gyermekük eredményeit, és nem érdekli őket, hogy mit értek el. Soha nem mondja mennyire büszke a lányára, nem buzdítja őt a további sikerek elérésében.

Hogyan befolyásolja ez a lánygyermeket: Az ilyen gyermekek önbizalomhiánnyal küzdenek, sőt előfordul, hogy érzéketlenné válnak, de ugyanakkor kétségbeesetten vágyakoznak a szerelem és az elismerés után.

6, A pom-pom lány

Ebben az esetben az édesanya mindent megtesz annak érdekében, hogy buzdítsa, lelkesítse lányát, hogy egyre több mindent tapasztaljon meg, éljen át és érjen el. Az ilyen anyák aktívan vesznek részt lányuk életében úgy, hogy mindeközben nem érzik a határokat. Csak a lánya eredményeiért él ezen kívül támogató és igényes is.

Hogyan befolyásolja ez a lánygyermeket: Egy ilyen anya mellett egy lány elveszíti önérzetét, ennek következtében nagyon függhet az emberektől. Nem tud saját döntést hozni, mert mindig kell valaki mellé, aki segíti.

7, Tekintélyes

Az édesanya ebben az esetben nagyon szigorú és úgy gondolja, hogy az ő útmutatása nélkül gyermeke kudarcot vall. Nem hagyja lányának, hogy válasszon vagy döntsön, mert nem érdekli mit akar a gyerek, az a jó, amit ő mond. Ugyanakkor nagyon igényes, mondván mindent a lányáért tesz és az ő érdekeit nézi. A lány viszont nyíltan vagy csendben, de lázad.

Hogyan befolyásolja ez a lánygyermeket: az ilyen édesanyával megáldott gyermekek nagyon kritikusak magukkal szemben, alacsony önértékelésük van és hajlamosak alábecsülni a saját véleményüket, gondolataikat. Ez depresszióhoz vezethet. Pozitívum, hogy ezek a lányok sokkal felelősségteljesebbek és elkötelezettebbek a kapcsolatok iránt.

Édesanyáddal melyik kategóriába tartoztok?

betöltés...