Így néznek ki az ideális és szép nők a világ 10 országában

Minden országnak megvannak a szokásaik, törvényeik, sőt még a szépségideáljuk is. Egyes helyeken a magas, karcsú lányokat tartják szépnek, de máshol az alacsony és pufibb testalkattal rendelkezőket helyezik előtérbe. Tudjuk, hogy az afrikai törzseknél a különböző piercingek, tetoválások, és egyéb dolgok bőr alá vagy bőrbe ültetése számít szépnek, viszont másutt a hófehér bőrt tartják elképesztően gyönyörűnek. A mai cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassuk nektek milyenek is az ideális nők a világ 10 országában.

1, Írország

Egy tipikus ír nőnek általában vastag szemöldöke, sima és tiszta a bőre, valamint vékony ajkai vannak. A leggyakoribb védjegyük a zöld színű szemek, a magas homlok és a vörös haj. Mivel az írek a természetes szépség hívei, ezért számukra az a legfontosabb, hogy egy nő olyan is legyen.

2, Japán

A legtöbb nyugati országban a tökéletes mosoly elérésére törekednek az emberek, viszont Japánban egészen más helyzet van. Ebben az országban a nők azért mennek fogorvoshoz, hogy görbe fogakat készítsenek nekik. A vámpír megjelenést aranyosnak találják, sőt úgy gondolják, hogy a természetes szépség és az ifjúság szimbóluma.

3, Irán

Statisztikai adatok alapján Iránban hajtják végre a legtöbb orrműtétet a világon. Ez nem annyira meglepő, mert ők az arcukon kívül nem használnak mást a férfiak figyelmének felkeltésére. Pontosan ezért fontos, hogy szép orruk legyen.

Az orrplasztika ebben az országban is nagyon drága, szóval ha egy nő megcsináltatta már azt, az annak a jele is, hogy gazdag családból származik és megengedheti magának ezt a fajta beavatkozást. Az orrműtétek után nagyon sok iráni nő visel kötszert, hogy ezzel is megmutassa elég gazdag ahhoz, hogy megcsináltassa. Viszont akadnak olyanok is, akik csak úgy csinálnak, mintha meg lettek volna műtve, pedig nem.

4, Dél-Korea

Dél-Koreában a tökéletes nő az , akinek hibátlan hófehér bőre, hegyes orra, keskeny arca és nagy szemei vannak. A legfontosabb mégis az arc alakja, aminek szív alakúnak kell lennie, melyhez keskeny áll és széles arccsont társul. Eme ideál megvalósítása érdekében sok koreai nő több száz dollárt költ plasztikai műtétre.

5, Franciaország

A francia nők a természetes szépségükről híresek. Szinte soha sincsenek kifestve, alig használnak parfümöt, hajlamosak megnöveszteni a testszőreiket és így tovább. Úgy vélik, hogy a szépséget a bőr adja vissza, ezért sminkek helyett, különböző krémeket és testápolókat használnak, hogy tökéletesek legyenek.

6, Tádzsikisztán

Tádzsikisztánban az összenőtt szemöldököt tekintik a szépség egyik védjegyének. Még egyfajta babona is terjengett köztük miszerint minél közelebb van a szemöldök egymáshoz, annál közelebb fognak állni a férjükhöz. Ezt a szemöldököt egyénként még a tisztaság és az ártatlanság szimbólumának is tekintik.

7, Szaúd-Arábia

Tartja a mondás, hogy a szem a lélek tükre. A szaúd-arábiai nők viszont új értelmet adtak ennek a mondásnak. Mivel a vallásuk miatt nem fedhetik fel az arcukat, ezért még nagyobb hangsúlyt fektetnek a szemeik megjelenésére és szépségére. Annak érdekében, hogy vonzóbbá tegyék őket mindenféle sminket és eszközt felhasználnak.

8, Kína

A kínai nők sápadt bőrét gyönyörűnek tartják, ami nagy mértékben kapcsolódik a múlt tendenciáihoz. A bőr színe a társadalmi helyzetről árulkodott. Minél sötétebb volt valaki bőre, annál alacsonyabb osztályba tartozott. A kínai lányok nem akarnak szegénynek tűnni, ezért pedig készek bármit megtenni azért, hogy bőrük olyan legyen akár a hó.

9, Mianmar 

Mianmarban a hosszú nyakat tartják a szépség és a jólét szimbólumának. Azért, hogy minden lánynak hosszú nyaka legyen, sárgaréz gyűrűből álló tekercset viselnek 5 éves koruktól fogva. Először csak hat gyűrűt tesznek a nyakuk köré, majd évről évre egyel többet tesznek rá. Ha a házasságuk napjáig eme gyűrűk száma eléri a maximumot, akkor az esküvő után már nem tesznek rájuk többet.

Ennek hatására a nyak hossza elérheti a 40 centit is. Annyira kényelmetlen a viselése, hogy még a fej forgatása is nehézséget okoz számukra, viszont soha sem panaszkodnak, mert úgy gondolják, hogy a szépségért áldozatot kell hozni.

10, Új-Zéland

Új-Zélandon a tetoválásokat nemcsak a bőr díszítésére használják, hanem egyfajta személyigazolványként is, melyet többnyire csak az őslakosok használnak. Ilyenkor fekete és sötétkék színnel mintákat rajzolnak az emberek arcára. A maori nők serdülőkorban az állukat tetoválják ki, melyet a lehető legrészletesebben dolgoznak ki. Ezzel társadalmi helyzetüket mutatják meg. Amikor egy törzs másik tagja ránéz ezekre a tetoválásokra, olykor az illető életének teljes történetét leolvashatja.

Ti mit szóltok ehhez?

betöltés...