20 szuper konyhai trükk, amivel sokkal könnyebb lesz a főzés, mint valaha

Az emberek nagyon szeretnek enni, viszont nem szeretnek sokáig a konyhában bíbelődni az étellel, illetve az azt követő utómunkálatokkal pepecselni. Szuper lenne, ha valaki megcsinálná helyettük ezeket a tevékenységeket, ám ezt nem mindenki engedheti meg magának. Sokan szeretnék megkönnyíteni a saját életüket és időt spórolni főleg ebben a rohanó világban, ám ezekhez elengedhetetlen néhány konyhai trükk ismerete. A mai cikkünkben összegyűjtöttünk néhány egyszerű praktikát, aminek valószínű mindenki nagy hasznát fogja venni.

Annak érdekében, hogy megakadályozd a túl forrást, tegyél az edény tetejére egy fakanalat.

Ne hagyd, hogy a friss fűszerek az idő múlásával kiszáradjanak. Keverd el őket vízzel és olívaolajjal, majd tedd egy jégkocka tartóba. Amikor szükséged van rájuk a főzéshez, csak vedd elő, majd dobd az ételbe.

A gyümölcsöket sokkal egyszerűbben és könnyeben meg lehet hámozni, ha 20 másodpercre mikróba teszed őket.

Ha ki akarod magozni a cseresznyét vagy a meggyet, de nincs hozzá megfelelő eszközöd, akkor tedd őket egy boros vagy sörös üveg szájára és egy pálcika segítségével lyukaszd át őket.

A fából készült vágódeszkák tisztításához nem kell mást tenned csak megsóznod a gyakran használt oldalt majd egy félbevágott citrommal jó alaposan átdörzsölnöd. Ezután bő vízzel mosd le.

A mikrohullámú sütő sajnos gyakran kiszárítja az ételeket. Ennek elkerülése érdekében egyszerűen csak tegyél egy pohár vizet a melegíteni kívánt étel mellé és a probléma máris meg van oldva.

Az öntöttvas edények berozsdásodhatnak, ha nem megfelelően vannak tisztítva. Viszont nagyon egyszerűen meg lehet akadályozni ezt a kellemetlen folyamatot, ha rendszeresen meg vannak sózva. A szappanos vízzel való mosogatás helyett csak szórd meg sóval az edényt.

Bizonyos zöldségek kimagozása sok időt vesz igénybe. Annak érdekében, hogy ne vesztegess el annyi időt használj fagylaltos kanalat, mellyel sokkal könnyebben ki lehet szedni a nem kívánatos magokat.

Előfordul, hogy a sajt túlságosan is puha ahhoz, hogy reszelni tudd őket. Létezik egy nagyon egyszerű megoldás, amivel sokkal könnyebb lesz ezt a műveletet kivitelezni. Egyszerűen csak fogd meg a sajtot és fél órára tedd a fagyasztóba.

Ha a barna cukor nem megfelelően van tárolva, akkor összeállhat és megkeményedhet, ezután pedig már használhatatlan. Hogy elkerüld ezt, nem kell mást tenned csak egy légmentes edénybe tenned a cukrot és mellé almaszeleteket vagy narancshéjat helyezned.

A tökéletes tükörtojás eléréséhez önts egy kis vizet a tojások mellé majd helyezd a tűzre. Néhány percen belül észre fogod venni, hogy hibátlan lett.

A főtt tojás hámozása igazi kihívást jelent, nem mellesleg még fájdalmas is. Ám, ha egy párolóbetétbe helyezed őket, és forró gőz fölött hagyod legalább 15 percig, akkor sokkal könnyebben lejön róla a héj.

Előfordul, hogy az étel bizony hamar odaég a serpenyőben. Ennek elkerülése érdekében dobj bele egy jégkockát, ami lehűti az edényt, így az ételek sem égnek oda.

Ha nem akarsz a húsgombócokkal annyit pepecselni, csak tedd őket egy muffin formába majd 15 percre rakd be a sütőbe.

Annak érdekében, hogy a köles, a barna rizs, vagy a bulgur ízletesebb legyen, főzd meg őket Earl Grey teában.

Ha felbontottál egy üveg bort, ám az alján mégis maradt egy kevés, akkor öntsd egy jégkocka tartóba, hogy a későbbiek során fel tudd őket használni főzésnél.

Annak érdekében, hogy a paradicsom tovább elálljon a “szárukkal” lefelé fordítva kell őket tárolni.

Ha a feltört tojásba beleesett egy kis tojáshéj, ne az ujjaddal vagy egy kanál segítségével próbáld meg kipiszkálni, hanem használj egy másik héjat, ami mágnesként fogja vonzani a kis darabkát.

Ha fel akarod szelni a koktélparadicsomot, de nem tudod, hogy csináld akkor itt egy zseniális módszer. Fogj két tányért és tedd közéjük a paradicsomokat majd egy kés segítségével vágd félbe őket. Arra figyelj, hogy a tányérok alját használd a képen látható módon.

A hagymaaprítás nagyon kellemetlen tud lenni, ezért, hogy elkerüld a felesleges sírást, tedd ezeket a zöldségeket legalább 15 percre a hűtőbe.

Hasznosnak találtad a tippeket?

betöltés...