7 gyors és olcsó módszer, amivel búcsút inthetsz az eldugult lefolyónak

A konyhában lévő dugulás az egyik leggyakoribb és persze a legidegesítőbb probléma, ami minden háztartásban felüti a fejét. Ez a kellemetlenség nagymértékben kihat a konyhai munkákra, és egy idő után már nagyon bosszantó tud lenni. Szerencsére vannak olcsó és hatékony megoldások, melyek megbirkóznak vele. A mostani posztunkban 7 ilyen módszert hoztunk el és az a legjobb, hogy az összetevők megtalálható az otthonodban.

1, Távolítsd el a zsíros eltömődést szódabikarbónával, sóval és ecettel

A varázslat azzal kezdődik, hogy forró vizet öntesz a lefolyóba. Ez segít fellazítani az eltömődést. Ez után egy 1/2 csésze szódabikarbónát keverj össze 1/4 csésze sóval, majd öntsd a lefolyóba. Ha ez megvan melegíts fel egy csésze ecetet, majd ezt is öntsd a lefolyóba. Takard le a száját, hogy a feltörő hab ne jöjjön ki. Várj 15-30 percet, majd önts rá újabb adag forró vizet.

2, Távolítsd el a problémát sóval és forró vízzel

Ha a dugulás nem súlyos vagy csak most kezd kialakulni, akkor választhatsz enyhébb intézkedéseket. A só megtisztítja belülről a csövet eltávolítva ezzel a baktériumokat és a kellemetlen szagokat. Mivel a hatása nagyon enyhe, ezért valószínű többször is meg kell ismételni a folyamatot.

A keverékhez, fogj egy fél csésze sót és öntsd bele a lefolyóba. Ezután a forrásban lévő vizet öntsd rá a sóra. Vigyázz nehogy a forró víz a kezedre fröccsenjen. Ha úgy érzed, hogy szükséges, akkor ismételd meg a folyamatot.

3, Használj ecetet és szódabikarbónát

Az ecet és a szódabikarbóna a világ vezető elemei ha szennyvíz csatorna eltömődésről van szó. Ez egy gyors és egyszerű megoldás, amelyre valószínűleg nem is kell sokat költeni, mert valószínűleg már megvannak ezek az összetevők a konyhádban.

Öntsd a forrásban lévő vizet a csatornába. Minél több, annál jobb – beleönthet egy egész vízforralónyit is. Ezután adj hozzá fél-egy csésze szódabikarbónát és hagyd néhány percig. Most keverd össze a forrásban lévő vizet és az ecetet 1:1 arányban, majd öntsd bele a lefolyóba. Fedd le a lefolyó száját, hogy a keverék ki tudja fejteni a hatását. Várj 15-30 percet és a végén önts rá egy újabb adag forró vizet.

4, Használj marószódát

A nátrium-hidroxid egy varázslatos csodaszer, amely képes bizonyos szilárd anyagokat folyadékká alakítani. Nagyon erős szer, még a hajat és más törmeléket is képes feloldani. Ennek a varázslatos összetevőnek a felhasználását a következőképp kell alkalmazni.

Fogj egy edényt, és töltsd meg 3 liter vízzel. Adj hozzá 750 ml folyékony marószódát és alaposan keverd össze. (Figyelj arra, hogy ne érjen a bőrödhöz) Várd meg, amíg a kémiai reakció beindul és elkezd felmelegedni. Ezután öntsd a lefolyóba és hagyd 20 percig. Ha lejárt az idő öblítsd le forró vízzel.

5, Használj “sink snaket”

Vedd a kezedbe az úgynevezett sink snaket és forgó mozgással kezd el belevezetni a csőbe. Ha úgy érzed akadályba ütköztél, próbálj további forgó mozdulatokkal tovább haladni. Nagy valószínűséggel nem dugulásba ütköztél csak a cső sarkába. Ha a snake belekapaszkodott valamibe és nem tudsz tovább haladni, akkor megvan a dugulás. Ezután húzd vissza, tisztítsd meg a snaket, és próbáld újra.

6, Pusztítsd el az eltömődést dróttal

A drótfogas képes helyettesíteni a fent említett snaket. Ehhez nem kell mást tenned, mint fogni egy drótfogast és kicsavarni a kampóját és egy fogó segítségével egyenesítsd ki. A fogóval készíts egy mini fogantyút a végére majd bele kell dugni a lefolyóba.

7, Fújd ki az eltömődést

Ez talán a legmeglepőbb a listában, de valójában nagyon hasonló az előzőhöz. Itt az ideje elővenni a nehéz tüzérséget! Fontos megjegyezni, hogy ezt nem minden porszívóval lehet megcsinálni, csak a száraz-nedves porszívóval. Ne feledd, hogy segítségre van szükséged a kapcsolóvezérlésnél is, ezért ne egyedül állj neki.

Készíts elő szőnyegeket és törülközőket, valamint egy vödröt a terület lefedéséhez és megtisztításához. Helyezd a tömlőt a lefolyó lyukba. Kapcsold be a porszívót és hallgasd milyen hangot ad. Ha dugulás van akkor különbözni fog a hangja attól, ha csak levegőt szív be.

Porszívózz addig amíg a hang meg nem változik, amit azt jelenti, hogy tisztul a cső. Ha túl sok idő telt el, akkor kapcsold ki a porszívót és várj néhány percet. Ha ezt nem teszed meg kárt tehetsz mind a porszívóban, mind a lefolyócsőben. Ha hallod, hogy megszűnt az eltömődés akkor kapcsold ki a készüléket és óvatosan vedd ki a csövet. Ezután önts a lefolyóba egy kanna forró vizet.

Hasznosnak tartottad a cikket?

betöltés...