12 trükk, ami jól jön az okostelefonoknál

Jó néhány éve már annak, hogy a mobiltelefonokat már nemcsak telefonálásra használjuk. A telefonok intelligensek lettek, és sok mindent tudunk velük csinálni, mégis sokszor sok funkciót nem használunk rajtuk helyesen. Annyi funkció van rajtuk, hogy sokat nem is ismerünk, de most csokorban szedtük, azokat a trükköket, amikkel az élettartamuk is növelhető.

  1. Tartsuk kikapcsolva az automatikus képernyő elforgatást. Ez ugyanis rendkívül le tudja szívni a akksit, mivel a háttérben szögsebesség mérő szenzort használ.

2. Ha töltjük a telefont, lehetőleg bírjuk ki, hogy nem piszkáljuk. Egyébként a töltőkábelek nem véletlenül ilyen rövidek, pont azért, hogy ne használjuk őket töltés alatt, mivel ez nem tesz jót az akksinak.

3. Ha hirtelen gyorsan kell tölteni, érdemes bekapcsolni a repülő üzemmódot, ami letilt minden nem fontos applikációt és így gyorsabb lesz a töltés is.

4. Ha tökéletes képet akarsz készíteni valamiről, érdemes az exponáló gombot hosszan nyomni, így biztos lesz olyan kép a sok között, ami tökéletesre sikerült.

5. Nemcsak az exponáló gombbal lehet képet készíteni, hanem a hangerő szabályozóval is. Ez jól jön akkor, ha tokban van a telefon vagy ha az ujjunkkal nem éppen tudjuk megnyomni az exponálót. Sokkal élesebb képet tudunk vele készíteni, mivel a kijelzőn az ujjunk elcsúszhat.

6. Ha te is jártál már úgy, hogy elfelejtetted, hol parkoltál, érdemes róla fényképet készíteni. De akkor is, ha szűk parkolóban tudtunk megállni: ha lefényképezzük a mellettünk álló autókat is, egy későbbi baleset (meghúzták a parkoló autót) esetén könnyebben tudunk utána járni, hogy ki volt az.

7. Hogyan tudjuk javítani a hang minőségét a videón? Erre már biztos többen is gondoltak. A telefon alján található mikrofon lefedésével jelentősen javíthatjuk a videók hangminőségét. Ez azért praktikus, mert így ki tudja szűrni a mikrofon a felesleges zajokat.

8. Napszemüveg, mint filter. Biztos, te is ismered a filtereket, amiket rá lehet rakni egy képre, hogy az szebb legyen. De sokszor érdemes a kamera elé rakni egy napszemüveget: sokkal szebb képet lehet vele így készíteni, és a felesleges fényeket is kiszűri.

9. Alkalmazz sötét háttérképet a színes helyett. Persze, mellette csökkentsük a fényerőt is, így biztos, hogy lassabban fog lemerülni a telefon.

10. Tisztítsuk mindennap a kijelzőt. Kimutatások megmutatták, hogy a telefon kijelzőjén annyi baktérium van, mint egy nyilvános mosdó wc-deszkáján. Ezért érdemes mindennap letörölni, és fertőtleníteni alkohol+víz egyvelegével.

11. Ha te is azok közé tartozol, aki nem hallja meg első az ébresztőórát, akkor van egy nagyszerű hírünk: tedd egy tálkába a telefont, ez ugyanis felerősíti a hangját.

12. Fontos, hogy a telefont hetente 3-szor kapcsold ki és be. Ilyenkor az alkalmazások leállnak és telefon is tarthat egy kis szünetet.

betöltés...