7 dolog a rákos megbetegedésekről, amiről minden embernek tudnia kellene.

Úgy gondolom, mindenki nevében mondhatjuk, hogy a rákos megbetegedések sokkal jobban megijesztik az embereket, mint bármilyen másik betegség. Meg kell jegyeznünk, hogy a rákos betegedések 30-50\%-át vissza lehet fordítani, ha odafigyelünk egy kicsit magunkra. Tökéletesen tisztában vagyunk vele, hogy ez egy nagyon aljas és kegyetlen betegség, viszont hozzá kell tennünk, hogy nem minden tünet jelenti azt, hogy az ember rákban szenved. Ma azért hoztuk el ezt a cikket, hogy több információtok legyen erről.

1, Ha szőr nő ki az anyajegyből az nem melanóma.

Rengeteg ember fél a melanómától, ám van egy jó hír. Azaz anyajegy, melyből szőrszálak nőnek ki nem ártalmasak. Viszont nem célszerű azokat kiszedni belőle, ugyanis kisebb mikrosérüléseket okozhatsz vele.

2, A jóindulatú daganatok a legtöbb esetben úgy maradnak.

A jóindulatú daganatok nem válnak hirtelen rosszindulatúvá, igaz vannak kivételek, de nem jellemző. Például több emlődaganat, mint a fibroadenoma, nem változik át rosszindulatúvá, csak méretük növekedhet a hormonális változások miatt. Emellett a petefészek ciszta és a méh fibroma sem veszélyes viszont az orvosok azt javasolják, hogy mielőbb legyen eltávolítva.

3, Ha fájdalom nyíllal a testbe az nem rák.

A legtöbb rosszindulatú daganat nem fáj, ezért ha fájdalmat tapasztal az ember, akkor az nagy valószínűséggel nem rák. Viszont nincs kizárva, hogy az egy veszélyes fertőzés, amelyet kezelni kell, így célszerű orvoshoz fordulni.

4, Az évekig tartó tünetek nem igazán lehetnek a rák jelei.

Ha éveken át köhögsz, fejfájástól vagy hasi feszüléstől szenvedsz az nem onkológiai eset, ugyanis ha rák lenne, már régen végzett volna veled. Lehet azonban másik, kevésbé veszélyes, de kellemetlen betegség, amivel célszerű orvoshoz fordulni.

5, Nem rák, ha a tünetek csak jönnek és mennek.

Nem számít ráknak, ha egyik héten észlelsz egy csomót valahol a testedben, de a következő héten már nincs ott. Az számít például onkológiai esetnek, ha a csomó elkezd nőni, vagy véres székletet észlelsz, bár utóbbi leginkább a bélráknál fordul elő.

6, Az, hogy a rák egyre fiatalabbakat támad meg csak mítosz.

Oroszországban a rákos betegek átlagéletkora 2007-ben 63,5, 2017-ben 64,5, az Egyesült Államokban 66 év volt. A 20 év alatti rákos betegek száma csupán 1\%-ra tehető, az 55 év feletti emberek pedig a fertőző betegségekre hajlamosabbak. Csak most kezdünk további információkat kapni ezekről az adatokról a média és a szociális hálózatokon keresztül.

7, A rák 30-50\% -a megakadályozható.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a rákos megbetegedések 30–50\%-át meg lehet akadályozni egyszerű életmódváltással. Összegyűjtöttünk néhány bizonyítékokon alapuló tippet az onkológia esetek elleni védekezéshez:

Aktív, passzív dohányzás kerülése;

Folyamatos súlyellenőrzés;

Éveken át tartó ülőmunka kerülése;

Sok teljes kiőrlésű gabona, zöldség, gyümölcs fogyasztása;

Magas kalóriatartalmú, cukros, élelmiszerek italok mellőzése;

Napozás, szolárium kerülése;

Szeszes ital és egyéb anyagok fogyasztásának mellőzése;

Munkahelyi rákkeltő anyagok elkerülése.

Te mit gondolsz erről?

betöltés...