10 dolog, amit soha semmilyen körülmények között ne vegyél fel a földről

Bizony előfordul, hogy sétálás közben olyan tárgyakba botlunk, amit szeretnénk visszajuttatni eredeti gazdájához, legyen az egy okmánytartó, pénztárca, telefon…stb. Nos akármennyire is a jó szándék vezérel bennünket, sokkal jobban tesszük, ha nem veszünk tudomást ezekről a tárgyakról. Hogy miért nem? Azért mert könnyen bajba sodorhatjuk magunkat, és akkor már hiába mentegetőzünk, senki sem fog hinni nekünk. Sőt, van olyan eset, hogy csalók dobálják szét a dolgaikat, hogy a gyanútlan járókelők megtalálják és kihasználják őket. Mostani cikkünkben összegyűjtöttünk néhány tárgyat, amit célszerű jó messziről elkerülni, ha nem akarod saját magad bajba keverni, vagy veszélyeztetni az egészséged.

1, Pénztárca

Akármennyire is a jó szándék vezérel, jobban teszed, ha a földön talált pénztárcát ott hagyod ahol van. Ez egy nagyon régi trükk, ugyanis amikor lehajolsz a tárcáért hirtelen valaki ott teremhet mögötted és megvádolhat, hogy bizony elloptad a pénztárcáját. Ezzel bizony óriási bajba keveredhetsz, sőt a rendőrség is bevihet miatta.

2, Ékszer

Ez megint egy régi trükk, amit a csalók szoktak alkalmazni. Képzeld el, hogy nyugodtan sétálgatsz az utcán, majd odalép hozzád valaki és azt a kérdést szegezi neked, hogy tiéd-e az az ékszer, amit nemrég talált a földön. Mivel a legtöbb ember lazán el tud csábulni ilyenkor, ezért könnyedén azt felelheted, hogy igen. Na itt jön a turpisság. Az illető a megtalálásért cserébe némi pénzt kér (5-10 ezer forintot), amit te oda is adsz neki, de csak idővel derül ki, hogy az ékszer voltaképpen egy pár száz forintot érő ócskaság, te pedig sokkal többet adtál érte.

3, Fej illetve fülhallgató.

A fül és fejhallgatók olyanok, mint a törülközők és a fogkefék, vagyis személyes jellegű tárgyak, amin nem célszerű osztozkodni. A fülhallgatóknak mind a külsején mind a belsején különböző baktériumok hemzsegnek. Szóval, ha nem akarsz valamilyen fertőzést elkapni, akkor jobb, ha egy talált fülhallgató mellett olyan gyorsan elmész, amennyire csak lehet.

4, Fegyverként használható tárgyak

Könnyen össze akaszthatod a bajszod a rendőrséggel, ha ilyen holmikat veszel fel a földről. Pontosan ugyanez vonatkozik egy pisztolyra is. Jobb, ha gyorsan elhúzol mellőle, mert könnyen lehet, hogy egy bűnügyi bizonyíték.

Annál nincs is kellemetlenebb, mint mikor ezeken a tárgyakon rajta hagyod az ujjlenyomataidat. Sajnos így olyan ügyekbe keveredhetsz, amihez voltaképpen semmi közöd sincsen.

5, Adó-vevő vagy kommunikációs eszközök

Az adó-vevő, mindig kétes ügyletekre utalhat, ezért jobban teszed, ha az ilyen tárgyakat, jó messziről elkerülöd.

Ez a történet majd segít, hogy ne akarj ilyeneket felvenni a földről: Egy internetfelhasználó talált egy működő adó-vevőt, majd kiposztolta a közösségi oldalra, hol is van pontosan ez az eszköz. Annak ellenére, hogy ő semmi rosszat nem akart csinálni, mégis elítélték lopás gyanújával.

6, Gyanús fémtárgyak olyan helyszínen, ahol régen háború tombolt

Az ilyen tárgyak többnyire a mezőgazdasági területeken, bányák körül találhatók, amik a betakarítási szezonban felüthetik fejüket. Ha ilyen tárgyakra bukkansz eszedbe se jusson felvenni, mert előfordulhat, hogy még működik és felrobbanhat. Nagyon hamar slamasztikában találhatod magad, ha mégis felveszed. Jobban teszed, ha inkább hívod az illetékesek, akik majd elviszik ezeket a tárgyakat.

7, Műtárgyak, antik érmék

Nagyon sok helyen már törvény tiltja az antik érmék és régiségek keresését. Ezzel a módszerrel úgy gondolják, hogy vissza tudják szorítani az úgynevezett fekete ásást. 2013 néhány embernek bíróság elé kellett állnia Oroszországban azért, mert fémdetektorokkal kincseket kerestek.

8, Fecskendő vagy tű

Ha az utcát járva valahol egy fecskendőre, vagy tűre bukkansz eszedbe se jusson felvenni, ugyanis könnyedén előfordulhat, hogy AIDS-es leszel vagy hepatitisz baktériummal fertőződsz meg. Ha nem akarsz ilyesmiket elkapni, akkor jobb ha távol tartod magad tőlük.

9, SIM kártya

Ha azon kapod magad, hogy egy SIM kártyát találsz a földön, akkor jobb, ha nem veszed fel, sőt nem rakod bele a saját telefonodba, mert nagy a valószínűsége, hogy nem véletlenül van eldobva. Ezek akár bűncselekmény bizonyítékai is lehetnek, így, ha nem akarod összeakasztani a bajszod a rendőrökkel vagy még rosszabb esetben, bűnözőkkel, akkor ne is vegyél tudomást róla.

10, Kisállatok

Kempingezés alkalmával többször találkozhatsz erdei állatokkal, akikről azt gondolod, hogy elhagyott az édesanyja, vagy kiesett a fészekből. Mindegy milyen állatról van szó, egyetlen dolog számít csak, hogy ne nyúlj hozzájuk. Nagy a valószínűsége, hogy a “szülők” észlelték és tudják, hol van a kis csemetéjük, csak épp arra várnak, hogy te elmenj a közeléből. A legtöbb madárfióka például csak úgy éli túl a napokat, ha az anyja szájból-szájba eteti.

Az erdei állatok egyébként különféle betegségeket is hordozhatnak, így ha nem akarod kockáztatni az egészséged ne fogdosd össze őket.

Találtál már valamit a földön, amit felvettél?

betöltés...