Íme a 10 leggyakoribb indok, ami miatt a párok veszekednek!

Abban mindannyian egyetértünk, hogy nincs olyan kapcsolat, amelyben időnként ne lenne egy-egy nézeteltérés, ne akadna olyan kérdés, amelyben a két fél nem ért egyet.
A legtöbbször próbáljuk intelligensen, nyugodtan megbeszélni, netán megvitatni a dolgokat, de van az úgy, hogy egy apróságból óriási vita kerekedik.

Nem is kell ezen csodálkozni, hisz a két nem eleve különbözik egymástól, mások az elvárásaink és másképp kezelünk dolgokat.

Akadnak azonban olyan visszatérő témák, vitaindító- és szító dolgok, amik szinte kivétel nélkül minden párnál civakodásra adnak okot.

10 olyan indokot, helyzetet mutatunk most be, mely a legtöbb kapcsolatban okot szolgáltat egy kis veszekedésre!

1. Munka

Alapjáraton nem az elvégzendő munka mivoltáról megy a vita, hisz ugyanúgy vitatkoznak a kétkezi munkások és a felső vezetők is párjukkal. A legtöbbször a kapcsolatot, a családot és az anyagi dolgokat érintő területek miatt kerül reflektorfénybe a munkahely.
A nem megfelelő a beosztás, a kevés a fizetés, a túl sok a stressz, az unszimpatikus kollégák mind-mind okot adhatnak egy otthoni hajba kapásra.

2. Anyagi gondok

A mai napig az él a legtöbb férfi fejében, hogy ő a kenyérkereső, neki kell többet keresnie és úgymond eltartania a családot.
Rengetegszer hallhattuk, hogy a férfiak rendkívül nehezen viselik munkájuk, és ezzel a biztos bevétel elvesztését. Ilyenkor sokkal ingerlékenyebbek, ami rövid távon szinte garantáltan veszekedéshez vezet.
Az is vitára adhat okot, ha az egyik fél költekező, a másik pedig takarékoskodó típus.

3. Kialvatlanság

Mindegy, hogy a túlzásba vitt munka, netán egy babának a családba érkezése gátol meg minket a pihenésben, hosszú távon semmiképp sem tesz jót a kapcsolatnak, ha az egyik -rosszabb esetben mindkét fél- fáradt.
Ha a pár egyik tagjának a másik miatt nincs lehetősége kipihennie magát (például horkolás, hangos tévénézés), az még inkább „egymás ellen hangolja” a feleket.

4. Alak

A média által sugárzott szépségideáloknak hála a fél világ önbizalomhiányos.
A nőket folyamatosan a velük szembejövő tökéletes testek kísértik, ezért egy pocakra tett vicces megjegyzés is elég lehet a bomba robbanásához.
Itt nem arról van szó, hogy mindenkinek bele kell törődnie abba, hogy párja ellustul és meghízik, de ennél a témakörnél igazán nagy figyelmet kell szentelni a mondandó tálalásának és a szavakat is megfelelően kell használni, hogy ne legyen belőle sértődés.

5. Nálad-nálam

Amikor még nem adja a fejét összeköltözésre a pár két tagja, rendkívül idegesítő lehet az állandó ingázás.
A batyus, hontalan életmód, a hátizsákban cipelt cuccok és a rengeteg utazás is könnyen adhat okot egy összezörrenésre.

6. Diéta

Egy fogyókúrázó, földi javakra kiéhezett társsal különösen türelmesnek kell lenni, hiszen sokkal feszültebbek, ingerlékenyebbek olyankor az emberek.

7. Anyós (após) problémák

“Bezzeg az én anyám…” ; “Nálunk ez nem így volt szokás!” ; “Szerintem nem így kéne csinálnod!” ; “Meg kéne nevelned azt a gyereket…” és a társai. Ugye, már most feláll a hátadon a szőr?

Sok kapcsolatban okoz problémát, hogy a szülők nem akarják elengedni a gyereküket, vagy ha el is engedik, rossz neveléssel engedik útjukra azokat.
Rengeteg elkényeztetett fiatal felnőtt szinte semmihez sem ért a háztartásban, és sok szülő szól bele feleslegesen gyermeke felnőtt életébe.
Ezeket a dolgokat minél előbb rendbe kell tenni, hiszen egy kapcsolat végéhez is vezethetnek az emiatt kialakuló, folytonos viták.

8. Kihűlt hálószoba

A testi örömök elhanyagolása nem csak veszekedéshez, hanem önértékelési zavarokhoz és depresszióhoz is vezethet, így bármennyire is nehéz, záros határidőn belül meg kell beszélni és vissza kell állítani a felek közti meghitt kapcsolatot.

9. Exek

A múlt szereplői, jobb ha feledésbe merülnek.
Nem érdemes felhozni, példaként használni őket, sőt jobb, ha szó sem esik róluk, hiszen abban a pillanatban, hogy valakinek az exe emlegetésre kerül, már meg is van aznapi vita alapozva.

10. “Soha nem segítesz!”

Egy nap csak 24 órából áll, mégis rengeteg teendő hárul az emberekre.

Dolgozni kell, háztartást vezetni, ingázni…nem árt ha sportolunk, a barátokkal is kellene találkozni, kettesben is kéne lenni, de szükség van az ‘énidőre’ is…

Egy párkapcsolat akkor működik jól, ha a terhek el vannak osztva a két fél között.
Valljuk be azonban, hogy a legtöbb férfi úgy gondolja, hogy a háztartás vezetése, a főzéstől a takarításon át a vasalásig kizárólagosan női feladat. Pedig ez nem így van.
Egy kis munkamegosztással elkerülhetőek lennének az emiatt kialakuló viták.

Szerinted is ezek a leggyakoribb okok, ami miatt veszekedés alakul ki a párok közt?
Válaszod kommentben várjuk!

betöltés...