20 kreatív megoldás a háztartásban, amivel időt és pénzt spórolhatunk meg

A mindennapjaink általában munkával telnek, majd mikor hazaérünk, próbáljuk rávenni magunkat a rendrakásra. Sok esetben ez hétvégére tolódik, mivel nem mindig van hozzá energiánk vagy kedvünk. A legtöbb esetben ilyenkor elővesszük a szokásos takarításhoz használt tárgyainkat, amiket egy idő után után kidobunk. Azonban gondoltunk már arra, hogy bizonyos esetekben oda nem illő tárgyakat újra tudunk hasznosítani? Ez duplán jó, mivel pénzt is spórolhatunk meg, valamint jót teszünk ezzel a környezetnek is, mivel újrahasznosítunk. De nézzük is csak, mit hogyan tudunk újrahasznosítani?

1.A vállfa nemcsak ruhák tárolására tökéletes, hanem arra is, hogy erre tegyük rá a papírtörlőt, így mindig kéznél lesz, ha nincs elég helyünk a munkafelületen.

2. A vállfákból egy ragasztópisztoly segítségével kitűnő tárolót tudunk készíteni a hűtőbe, így mindent egyből megtalálunk. Fontos megemlíteni azért, hogy lehetőleg ne terheljük túl a dobozt, nehogy a végén leszakadjon.

3. Remek kábelelrendező lehet az irodákban használt iratcsíptető. Érdemes párat beszerezni és kipróbálni, így nem fogunk mindenhol kábellel találkozni, valamint egyszerűbben megtaláljuk, hogy mit szeretnénk kihúzni, ha kell.

4. Ne dobjuk ki a wc-papír gurigát, remek rendszerezőt tudunk készíteni belőle a nem használt kábeleknek, vagy a hajgumiknak. Így biztosan tudni fogjuk, hogy mit hol kell keresni.

5. Vegyünk öntapadós akasztót, és helyezzük a kuka oldalára, majd akasszuk rá a zsák fülét, így ha valamit kidobunk, nem fog vele együtt a kukába süllyedni a szemeteszsák.

6. A tojástartók remek eszközök lehetnek a mindennapokban a tárolásra. Ha már jó sokat felhalmoztunk belőle, ideje újrahasznosítani. A hűtőben ezekben simán tárolhatjuk a kisebb szószos flakonokat.

7. Ha pedig nem csak a hűtőben van mint rendszerezni, fessük át, és a ruhás fiókban is remek szolgálatot tehet.

8. Ha épp lecserélnék a zuhanyfüggöny karikáit, ne dobjuk ki a régieket, mossuk át jól, és akasszunk egy vállfára. Kitűnő megoldása a sálak és kendők tárolására, valamint sokkal átláthatóbb lesz tőle a szekrény.

9. Ha felmosunk, nagyon figyelünk arra, hogy lehetőleg ne járkáljuk össze. Fogjunk egy felmosófejet, szedjük le, és vágjuk méretre. Vegyük fel takarításnál, így ha mégis át kell szaladni a ház másik végébe, biztos nem fogjuk összejárkálni.

10. Lyukasak a zoknik? Ne dobjuk ki! Ezzel kitűnően át lehet törölgetni az ablakpárkányt, és a legkisebb helyekre is be tudunk férni vele.

11. A sarkokat nehezen érjük el? Erre is van megoldás! Vegyünk egy műanyag kannát, mossuk át, vágjuk félbe, és egy ragasztópisztoly segítségével rakjuk bele a szivacsot. Így már biztosan ki tudjuk takarítani a sarkokat a fürdőben.

12. A képkeretet pedig szintén fel lehet használni az irodában a borítékok és az írószerek tárolására, és sokkal mutatósabb, mint a hagyományos társai.

13. A flakon kupakját is tökéletesen fel lehet használni egy kis kézügyesség segítségével. A dörzsi pedig így mindig kéznél lesz, mivel fel is tudjuk akasztani, hogy megszáradjon.

14. Ne dobjuk ki az alufóliás hengert se. Tekerjük rá a sálakat, és tegyük a fiókba. Így bármikor, amikor szükség van rá, jobban látjuk, hogy melyiket szeretnénk felvenni.

15. Az evőeszköz tartó kitűnő szolgálatot tud biztosítani a fürdőben is. A fogkefék tárolása ezzel sokkal egyszerűbbé váli, és nincsenek szem előtt sem.

16. A régi napszemüveg tokot használhatjuk egy utazás során másképp is. A manikűr dolgaink tárolására is kitűnően felhasználható.

17. Általában mindenkinek van otthon egy alap varró készlete. A tűket bökjük bele egy parafadugóba, így biztos nem fognak elveszni és attól sem kell félni, hogy beleáll az ujjunkba.

18. A chipes dobozt se dobjuk ki. Pont akkora, hogy elfér benne a spagettitészta, így nem kell műanyag tárolókat venni drága pénzért.

19. A gyerek legoi nemcsak arra jók, hogy az éjszaka közepén az ember talpába álljon, de kis kreativitással remek kulcstartót lehet belőle csinálni.

20. A papírtörlő tartó nemcsak arra jó, amire kitalálták. Ezen kényelmesen elférnek a szalagok, amiket csomagoláshoz használunk.

betöltés...