9 egyszerű dolog, amit a legtöbb ember nem tud megcsinálni.

Minden ember a maga módján egyedi és különleges, de élnek a világon olyan személyek, akiknek különleges képességei vannak. Nem szuperhős képességekre gondolunk, mint a lebegés, lézerszem, vagy az acélököl, hanem olyanokra, mint a nyitott szemmel való tüsszentés, a nyelvvel való trükközés vagy a lábfejek ellentétes irányú mozgatása. A mai cikkünkben összegyűjtöttünk 9 nagyon egyszerűnek tűnő dolgot, amit a legtöbb ember nem tud megcsinálni.

Gyűrűsujjak önálló mozgatása.

Az emberek akaratlanul is mozgatják a gyűrűsujjukat, mikor a középső ujjukat behajlítják. Viszont akad az emberiségnek egy olyan rétege, akik képesek teljesen külön mozgatni ezt a két ujjukat.

Orr vagy áll megérintése nyelvvel.

Gorlin-jelnek nevezzük azt a jelenséget, amikor az emberek képesek megérinteni a nyelvükkel az állukat vagy az orrukat. Viszont erre csak a világ népességének mintegy 10\%-a képes.

Végtagok mozgatása ellenkező irányba.

Ezt nagyon egyszerűen ki lehet deríteni. Ülj le és a lábfejedet mozgasd az óramutató járásával megegyező irányba, majd utána az ellentétes irányba. Egyesek észre fogják venni, hogy sokkal nehezebben fogják tudni visszafele mozgatni a lábfejüket. Az agyat úgy lehet erre a mozdulatra ösztönözni, ha megpróbálunk a lábunkkal leírni egy hatos számot a levegőben. Neked sikerült?

Orr mozgatása.

Bizony vannak olyan emberek, akik mindenféle erőfeszítés nélkül képesek mozgatni az orrukat úgy, hogy közben semmilyen más rész nem mozog.

Gleeking köpés.

Vannak olyan illetők, akik képesek a nyelvük és az állkapcsuk segítségével a levegőbe köpni. Ez az úgynevezett gleeking köpés. Legjobban úgy tudnánk elmagyarázni, mint amikor megnyomod a citromot és az hirtelen egy kis levet kispriccel magából. Pontosan ugyanígy néz ki ez a köpés is.

Nyitott szemmel való tüsszentés.

Mivel az orr és a szemek bizonyos agyi idegeknek köszönhetően összeköttetésben állnak, ezért a legtöbb ember tüsszentéskor becsukja a szemét. Azonban vannak olyan személyek, akik képesek ennek ellenére is nyitott szemekkel tüsszenteni.

A nyelv hajlítása.

Annak ellenére, hogy a nyelv félbehajtása gyakori mozdulat, nem mindenki képes megcsinálni. Sőt, bizonyos emberek képesek trükköket is végrehajtani ezzel az érzékszervükkel, ami még ritkább képességnek számít.

Önmagunk csiklandozása.

A legtöbb ember nem tudja saját magát megcsiklandozni, ugyanis a kisagy már előre tudja honnan fog érkezni az inger, így az agy számára ez már nem lesz meglepetésszerű. Ám azok az emberek, akik a skizofréniai tüneteit produkálják képesek saját magukat megcsikizni, mert nem tudják, hogy az érzések önkéntesek.

Hüvelykujjak kifordítása.

Bizonyos emberek képesek visszahajlítani a hüvelykujjukat a kézfejükre. Ez elsőre nagyon furcsa lehet annak, aki még nem látott ilyet, de nem kell megijedni semmilyen károsodást nem szenved el az ujj. Ezt az állapotot az úgynevezett distalis ízületek okozzák és az is előfordul, hogy valaki mindkét kezén meg tudja ezt csinálni.

Te melyikre vagy képes?

betöltés...