Ez az 5 típusú fehérnemű nem egészséges a legtöbb nő számára, és erről kevesen tudnak.

Egy 2008-ban végzett kutatás szerint a nők 80\%-a nem megfelelő méretű melltartót választ magának. Ez amiatt sem jó ötlet, mert a túl nagy és túl kicsi melltartók egészségügyi problémákat idézhetnek elő, például mellrákot, vérkeringési zavarokat, bőrkiütést és viszketést. Ma már egyre több olyan melltartó van, ami inkább a divatnak tesz eleget nem pedig a kényelemnek és praktikusságnak. A mai cikkünkben úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk nektek azokat a darabokat, amit célszerű, illetve nem célszerű megvenni.

Nem biztosít alátámasztást.

Mivel az idomoknak súlya van, ezért megfelelő alátámasztás kell nekik. Ha olyan melltartót veszel fel, ami ezt nem biztosítja, akkor a nyak- és hátizmokra plusz súly nehezedik, ez pedig előbb-utóbb fájdalmat okoz.

Nem megfelelő méretű.

Ha a melltartó túl nagy, akkor az anyag és a bőr közötti súrlódás miatt bőrirritáció alakulhat ki. Ha pedig túl kicsi, akkor szorítani fogja viselőjét, ami önmagában is elég frusztráló. Egy kutatás szerint a szoros melltartók rossz vérkeringést és mellrákot idézhetnek elő.

Különböző anyagokból készült.

Mivel az idomok a női test egyik legérzékenyebb részei, ezért gondoskodni kell arról, hogy a melltartók megfelelő anyagúak legyenek. A 100\%-os pamutból készült darabok egy kicsit merevek, amik nem teszik lehetővé a könnyű mozgást, ezért a gyártók szintetikus anyagokkal vegyítik össze, hogy ne akadályozzanak a mozgásban.

Öntapadós.

Ez a fajta melltartó ragasztó segítségével marad fent, ami nem igazán tesz jót a testnek, mivel annyira feszesen van fent, hogy a bőr képtelen lélegezni. Az érzékeny bőrűeknek nem ajánlott efféle darabokat viselniük, mert izzadás közben viszketés és kiütések alakulhatnak ki.

Műanyag.

Talán ez az egyik legrosszabb melltartó az egész világon. Nemcsak, hogy kényelmetlen, de még olyan hangja is van, mintha műanyag palackok lennének a felső alatt. Ez a fajta képtelen a légáteresztése, ezért nagyon hamar befülled benne az ember bőre, ami kellemetlen viszketést és bőrkiütést okoz.

Most elhoztunk néhány melltartót, ami sokkal biztonságosabb és kényelmesebb, mint a fent említettek.

Ez a melltartó tökéletes a mindennapi használatra, mert kényelmes és mindenhol alátámasztja az idomokat.

Ha unod a hátul kapcsos melltartót, nyugodtan újíts be egy elöl kapcsosat. Ez is ugyanolyan kényelmes, mint a hagyományos változat.

Ez a típusú sportmelltartó azért jó, mert van benne egy plusz szivacsréteg, ami segít jobban alátámasztani a kebleket. Sportolás közben kiváló viselet.

Nem csak a kis, de a nagyobb idomokkal rendelkező nők is viselhetik. Nemcsak azért praktikus mert kényelmes, hanem mert ennek a pántjai nem látszódnak ki a ruha alól.

A push-up melltartók az extra szivacsnak köszönhetően hangsúlyosabb dekoltázst eredményez. Nem utolsó sorban pedig jól megtámasztja a kebleket.

A pánt nélküli változatban egy erősebb merevítő van beépítve a ruhadarabba, ezért tud megfelelő alátámasztást biztosítani az idomok számára.

A 40-es években volt nagyon népszerű ez a hegyes, kúp alakú darab. Tökéletes a nagyobb keblű hölgyek számára.

Ezen a képen jól látható, hogy a melltartók formája és fazonja miként tudja átalakítani az ember megjelenését.

Neked milyen melltartód van?

betöltés...