Leonardo DiCaprio hatalmas összeget ajánlott fel Ausztráliának

Leonardo Dicaprio, alapítványán keresztül 898 millió forintot biztosított az Ausztráliában tomboló bozóttüzek megfékezésére.

A színész három millió dolláros adománnyal járult hozzá, hogy véget vethessenek az Ausztráliában pusztító erdőtüzeknek. Az amerikai filmsztár Earth Alliance alapítványán keresztül ajánlotta fel a hatalmas összeget.

Az alapítvány létrehozta az Australia Wildfire Fund nevű alapot, amelyen keresztül eljuttatják az országszerte pusztító katasztrofális bozóttüzek megfékezését támogató nemzetközi segítséget.

Az Oscar-díjas színész elnöke az Earth Alliance egyik társelnöke, amelyet tavaly hívtak életre és a klímaváltozás és a fajpusztulás ellen küzd. A további társelnökök között van még Laurene Powell Jobs és Brian Sheth üzletember is.

A hatalmas lángok szeptember eleje óta tombolnak az országban, a pusztító tűz eddig huszonöt halálos áldozatot szedett és mintegy kétezer otthont égetett porig. A természeti katasztrófa a forróság, az extrém aszály és a rekordszárazság számlájára írható.

Az alap helyi ausztrál partnerekkel működik együtt, köztük az Aussie Ark, a Bush Heritage és a Wires Wildfire Rescue szervezetekkel. Leonardo DiCaprio mellett korábban már számos híresség adományozott jelentős összegeket a tűzvész megfékezésére, a károk enyhítésére és az áldozatok megsegítésére. Chris Hemsworth, Elton John, Pink, Nicole Kidman és Keith Urban, valamint a Metallica rockegyüttes is.

betöltés...