Egy tanulmány szerint a rosszkedvű nők okosabbak

Ha mondták már rád, hogy morcos, zsörtölődős vagy, vedd bóknak! Tudósok ugyanis azt állítják, hogy a rosszkedvű nők okosabbak. Ezért mostantól ne érezd úgy, hogy mindig jól kell viselkedned és mindig pozitívnak kell lenned. Helyette fogadd az elviselhetetlen oldaladat tárt karokkal és kezeld áldásként.

Miért tesz okosabbá a szeszélyességed

Alapos kutatás után jutottak arra a tudósok, hogy a rosszkedvű nők általában intelligensebbek. Az eredményt arra a tényre alapozták, hogy mikor a nők morcossá válnak, nemcsak jobb döntéseket hoznak, de a memóriájuk is élesedik, így jobban el tudják raktározni magukban a részleteket és információkat.

A rossz kedélyt a mentális negativitás jellemzi, ami éberebbé tesz a környezetünkkel kapcsolatban. Ez az oka annak, hogy mikor egy nő zsémbes, olyankor hajlamosabb erőteljesebben koncentrálni és gondolkodni azon, amit éppen lát, gondol és csinál.

A temperamentumos nőknek van a személyiségükben egy tudat alatt állandóan jelenlevő rossz hangulat, aminek köszönhetően nagyobb figyelmet tudnak fordítani az élet különböző területeire, és okosabban tudnak cselekedni. Ez különösen igaz olyankor, mikor fontos döntéseket kell hozniuk, vagy nehéz munkahelyi, családi és egyéb problémákat kell megoldaniuk. Hideg fejjel tudják elemezni a helyzetet, ahelyett, hogy érzelmi alapú döntéseket hoznának.

A túl derűs emberek jóval impulzívabbak

A tanulmány arra is kitért, hogy hogyan reagálnak a vidám emberek olyan szituációkra, mint a döntéshozatal vagy egy vizsga. Az eredmények szerint pedig van egy nagy előnyük: hogy jóval kreatívabbak.

Ugyanakkor, a túlzott boldogságuknak nem sok haszna van, mert ez a pozitivitás általában arra készteti őket, hogy impulzívan és figyelmetlenül hozzák meg döntéseiket, melyeket nem mérlegelnek és nem rágnak át alaposan. Ez pedig rossz döntésekhez vezethet, melyek negatív következményekkel járnak, egyes esetekben mindent tönkretehetnek.

De mit tegyél, ha nem vagy haragos természet?

Nyilvánvaló, hogy senki nem éli le az egész életét csak zsémbelődve vagy csak a boldogságtól repdesve. A kedélyállapotunk sokszor változik, hullámzik attól függően is, hogy milyen nap virradt ránk éppen. Ám a tanulmány szerint megéri komoly arcot vágni és komoly hozzáállást felvenni, mikor egy problémával kerülünk szembe vagy fontos döntés meghozatala előtt állunk. A belső negativitás hatására minden apró részletre tudunk koncentrálni, így könnyebben kitaláljuk, hogyan tovább az adott helyzetben.

Miután megoldottad a dolgot vagy meghoztad a döntést, újra felteheted a mosolyt az arcodra.

Figyelem: A rossz kedély hasznos lehet, de veszélyes is

Amellett, hogy jobb az elemzőkészségük és az ítélőképességük, a morcos lányok kiváló vezetői képességeket fejleszthetnek ki magukban, melyeknek köszönhetően hatékonyabban tudnak irányítani. De nemcsak előnyei vannak a zsémbességnek.

Ha valaki állandóan ingerlékeny és negatív, jóval stresszesebb is, ezáltal nagyobb esélye van akár a depresszióra is. A szakemberek ezért javasolják a rosszkedvű embereknek, hogy próbálják meg egyensúlyban tartani érzelmeiket, így a temperamentumuk nem fogja negatívan befolyásolni az életminőségüket.

betöltés...