3 dolog, amit befolyásol a gyermek életében a terhesség alatti elhízás

Amikor az ember lánya meglátja a két csíkot a terhességi teszten, a kezdeti sokk után mindenkinek eldicsekedné, hogy várandós. Az a 9. hónap, ami alatt egy nő a szíve alatt hord egy gyermeket, gyökereiben változtatja meg az ember életét. A terhesség alatt rengeteg mindenre oda kell figyelni a saját és a gyermekünk érdekében. Bár még mindig sokan mondják, hogy kettő helyett eszel, ez ebben a formában nem helytálló. Bár nyilván több tápanyagra van szüksége az embernek, de a féktelen evésnek nemcsak a kilók miatt lesz később negatív eredménye.

  1. Terhesség alatti elhízás

Természetes velejárója a súlygyarapodás. De csak normális kereteken belül. Figyelni kell az étkezésre, arra, hogy mit eszünk, mivel a túlsúly magas vérnyomást, cukorbetegséget és terhességi toxémiát is okozhat.

2. Az elhízás és a terhesség kockázata

Ha egy nő már eleve túlsúlyosan lesz terhes, ott fokozottan kell figyelni a súlyváltozását. Nemcsak az anyára lehet ez rendkívül veszélyes – főleg egy terhességi toxémia esetében – de a magzatra nézve. Próbáljuk megválogatni az ételeinket, ne együnk pizzát pizzával.

3. Kutatás

Végeztek egy kutatást, melyben gyermekeket és anyákat vizsgáltak : 368 anya-gyermek vett részt. Figyelték őket a terhesség alatt, majd később 3-7 éves koruk között. Mindannyian egy gazdasági és társadalmi rangból érkeztek, de figyelembe vették az etnikai hovatartozást, az intelligenciahányadost is. Az elemzésből kihagyták viszont az anya étrendjét a terhesség alatt, valamint, hogy szoptatott-e avagy sem. Az első tesztet 3 éves korban végezték, a következőt pedig 7 évesen.

Íme az eredmények:

A 3 éves gyerekeknél a terhesség alatti elhízás a motoros képességek lassulását okozták. 7 éves korukban pedig alacsonyabb volt az IQ-juk, mint a többi társuké.

Következtetés

Természetesen nem lehet teljes mértékben a motorikus képességek lassulását, vagy az alacsonyabb intelligenciát alapvetően a terhességi elhízásra ráhúzni, de tény, hogy nagyban befolyásolja. Érdemes odafigyelni, és ha nem megy, akkor segítséget kell kérni.

betöltés...