Íme a szerelem 7 típusa. Ti melyik csoportba tartoztok?

A legszebb dolog a világon szerelmesnek lenni. Ez egy olyan semmihez nem fogható érzés. Amikor az ember alig várja, hogy találkozzon a másikkal. Amikor csak attól boldog vagy, hogy ott van melletted, vagy csak rád néz. Amikor minden egyes külön töltött idő egy kínszenvedés. Ezt a gyönyörű szerelmet többféleképpen, és különböző szinteken meg lehet élni. Hallottál már erről,hogy hogyan?

1.

Szeretet

Van intimitás, de alapvetően nincs motiváció, nincs előre haladás. Ez általában akkor szokott történni, mikor egy pár szakít, de újra összejönnek. Tisztában vannak vele, hogy jobb egymás nélkül, de megvan az egymás iránt való szeretet. Leginkább a megszokás miatt is vannak együtt, hogy több mindent megéltek már. Ha azonban ez egy tartós kapcsolatban történik, általában a két fél életútja párhuzamosan, külön kezd el működni. Mindig nyíltak, őszinték egymással ezek a párok.

2.

A fellángolás, a fellobanó szerelem

Erre a kapcsolatra jellemző,hogy nagyon intenzív és szenvedélyes. Általában a testiségre épít, és az elköteleződés kérdése pedig szóba sem jöhet. Leginkább a kezdődő kapcsolatokra jellemző,de mivel a vonzalomra épít, és nem a tartósságra, így hamar kialszik a láng.

3.

Kihűlt szerelem

Ez azokra a kapcsolatokra jellemző, ahol már nincs intimitás, de már szeretet sem. Ahol tényleg csak az idő és a minndennapi rutin tart össze minket a másikkal. Ez leginkább az idősebb korosztályra jellemző, ahol sokan bennragadnak egy kapcsolatban.

4.

Romantikus szerelem

Ez az típusú szerelem, ahol minden adott ahhoz, hogy tudjanak egymással együtt élni. Igen, csak van egy kis bibi. Hiába van meg a vonzalom, intimitás, őszinteség, mégsincs meg a következő szintre lépés lehetősége. Tehát, a felek nehezen adják fel önállóságukat, így sajnos ez sem lesz tartós.

5.

Társszerelem

Ezt baráti szerelemnek is szoktunk nevezni, de nem azért, mert barátokból lett. Ez leginkább a hosszú ideje együtt lévő párokra igaz, ahol megvan a sziklaszilárd elköteleződés, az intimitás szintje is magas, de nincs meg a vonzalom, a szenvedély.

6.

Vak szerelem

Ez általában a nagyon gyorsan, és felelőtlenül meghozott döntéseken alapul. Elég hamar összeköltöznek,úgy hogy az intimitás még ki sem alakult,alig ismerték meg a másikat.  Ezek általában hirtelen felindulásból történnek, történhet ilyen egy házasságkötésnél is, ahol sokszor, később derül csak ki, hogy aki mellett nap mint nap felébredünk, azt nem ismerjük.

7.

Beteljesült szerelem

Ezt hívjuk igaz szerelemnek. Ahol a párok szilárdan elkötelezettek egymás iránt, ahol megvan az intimitás,és az egymás iránti vonzalom, a szenvedély is magas fogok ég. Ez valójában elég kevés párkapcsolatban figyelhető meg,mivel a szenvedélyt tartósan csak kevés embernek sikerül fentartani. Ezért is lehet annyiszor hallani, hogy a jó kapcsolatért dolgozni kell.

betöltés...