Ez a 8 oka lehet annak, ha a kutyánk ugat! Erről minden kutyatulajdonosnak tudnia kell.

New York városában csak az elmúlt öt évben 7500 kutyával kapcsolatos panaszt jeleztek az emberek és a legtöbb bejelentés az ebek ugatásával volt összeköthető. Igazság szerint megoszlanak a vélemények, hiszen egyesek szerint egy kutyának az az egyik védjegye, hogy ugat, míg mások úgy gondolják, hogy csendben is tudna lenni az udvaron vagy lakásban. Viszont, akinek nincs kutyája nem tudja, hogy a kutyák pontosan miért is ugatnak annyit. Rengeteg információt tartalmaz az, hogy ezek a négylábúak milyen hangon vakkantanak. Annak érdekében, hogy megtudd ezek a hűséges házi kedvencek miért csinálnak efféle zajokat, itt az ideje, hogy elolvasd a cikket, amiben választ találsz a kérdésre.

1, Unatkozik.

Ahogy az emberek úgy a kutyák is társas lények. Ezek az állatok szeretik, ha foglalkoznak és törődnek velük, ám ha egyedül hagyod őket egész álló napra, akkor unalmukban elkezdenek ugatni. Nagyon egyszerű felismerni, mert egyhangú és folyamatos. Amennyiben valaki megjelenik a lakásban/házban, azonnal befejezik ezt a tevékenységet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Chloe Marie Matheson (@chloe9991) által megosztott bejegyzés,

2, Igényel.

Ha van kutyád, akkor biztos észrevetted már ezt a viselkedési módot rajta. Ne aggódj nem te vagy az egyedüli, aki ezt tapasztalod. A kutyáknál ez nagyon gyakori “probléma”, viszont nagyon könnyen lehet orvosolni. Igazság szerint csak annyit szabad adni nekik, amennyit igényelnek tőlünk, legyen az egy játék, séta, étkezés… stb. Egy idő után viszont azon kapod magad, hogy túlságosan nagy az igénye, akkor ebben az esetben hagyd egy kicsit egyedül és a követelőzés elmúlik nála.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Pug Georges ? (@pug_kinggeorges) által megosztott bejegyzés,

3, Frusztráció.

A kutyák stresszes állapotba kerülnek, ha szeretett gazdájuktól el kell válniuk. Ebben az esetben sokszor ugatnak, járkálnak, rombolnak, nyugtalanok, sőt bepróbálkozhatnak a szökéssel is. Igaz egy bizonyos szintig normális, ha a kutya kellemetlenséget érez, mikor gazdája elmegy dolgozni, mivel nagyon kötődik hozzá.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

?Ulises (Ulis) ??????? (@prince_ulises) által megosztott bejegyzés,

4, Jelzés.

Azt már biztosan tudod, hogyan reagálnak a TV-ből jött hangokra. De vannak más esetek mikor ügyesen tudnak jelezni, ilyen például a tűzjelző vagy más riasztási hang esetén, illetve ha idegent látnak. Ebben az esetben folyamatosan ugatnak, hogy felhívják a figyelmet a bajra.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Daisy (@daisythejindo) által megosztott bejegyzés,

5, Stressz vagy félelem.

Nos, talán ezt a fajta ugatást a legnehezebb megfejteni, mert annyira átfogó, hogy sok mindent jelenthet. Ugyanúgy ugathatnak, ha félnek, valami fenyegetőt érzékelnek, pánikolnak, szorongás lesz úrrá rajtuk vagy fizikai fájdalmat éreznek. Ilyen esetekben ugatásuk elég hisztérikus.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Buddy (@bordercollie_norway) által megosztott bejegyzés,

6, Szórakozás.

A kutyatulajdonosok egyértelműen tudják, milyen az, amikor a kutya játszani akar. Ilyenkor izgatottá válnak, mellső lábaikat előrenyújtják a földön és fenekük az egekbe néz, bizonyos esetekben ebben a pózban ugat a gazdája felé, aki egyből tudja, hogy eljött a játék ideje.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

IT Morton & BT Harry (@terriers_morton_and_harry) által megosztott bejegyzés,

7, Üdvözlés.

Amikor a kutya meglát a nap végén, mikor hazaérsz a munkából, általában erőteljesen csóválják a farkukat, fel-alá járkálnak, ugrálnak, hogy örömüket fejezzék ki. A kisebb ugatások sem ismeretlenek, olyan mintha azt mondaná, hogy hiányoztál, vagy milyen volt a napod.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Toby ? (@toby_the_setter) által megosztott bejegyzés,

8, Területi igény.

A kutya minden egyes idegent megugat, még akkor is, ha a házban vannak és az ablakon keresztül nézik a kinti eseményeket. Ilyenkor folyamatosan ugatnak, hiszen a kutya védjegye az, hogy védje saját területét és ne engedjen be ismeretlen embereket.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Buddy Da Pug #Rescuepug (@lilmanbuddy) által megosztott bejegyzés,

A túlzott ugatás ellen:

Ha kiabálsz a kutyáddal, mikor ő ugat az nem fog segíteni, ezzel csak azt éred el, hogy még jobban rázendít az ugatásra.

Vezesd rá a kutyád, hogy megértse ezeket a szavakat: “csend” , “elég”.

Bizonyos esetekben egyes szavak úgy működhetnek, mint valami varázslat, amikor tanítod a kutyád.

Ha általános munkarend szerint dolgozol és már reggel otthon kell hagynod a kutyád, akkor célszerű előtte levinni sétálni és egy kicsit játszani vele.

Amikor egy kutya elfárad, akkor egy hangja nincsen, szóval mindenképp vidd el őt hosszú sétákra vagy fussatok együtt legalább fél- egy óráig.

Te is szoktad alkalmazni a kutyádon a fent említetteket? Kérlek oszd meg velünk véleményed és ha van további jó tanácsod vagy praktikád, akkor ne tartsd magadba.

betöltés...