Friss hír! Lezuhant egy repülőgép 157 utassal a fedélzetén!

A mai nap során az Ethiopian Airlines Boeing 737 MAX 8-as utasszállítója lezuhant. A körülmények egyelőre még nem tisztázottak. A kutatók és a mentők szerint egyetlen ember sem élte túl a zuhanást.

Az ET-AVJ repülőgép azonosítóval rendelkező gép, csak néhány hónappal ezelőtt került kereskedelmi forgalomba és a mai nap folyamán magyar idő szerint 8:38-kor hagyta el Addisz-Abeba repterét. A gép egyébként Nairobiba tartott (volna.)

A légitársaság által kiadott információk alapján az derült ki, hogy a repülőgépen 149 utas volt, rajtuk kívül pedig egy 8 főből álló legénység. Azonban a gép 8:44-kor lezuhant. Azt viszont még nem derítették ki, hogy mi okozta a tragikus balesetet.

Állítások szerint a gép 8600 láb (2621 méter) magasságig repült fel, majd hirtelen eltűnt a radarról. A légi irányítók szerint egy 2500 méter magas hegy van azon a helyen, ahol az utasszállító gép szőrén szálán eltűnt. Viszont azt hozzátették, hogy ettől a magasságtól  körülbelül 12-13 ezer lábbal magasabban kellett volna repülniük, és nem értik, hogy miért nem tudtak megfelelően emelkedni. Ha pedig a pilótáknak feltűnt, hogy valami nem stimmel az emelkedésnél, akkor miért nem fordultak vissza? Ezek olyan kérdések melyre még nem kaptak választ.

Íme a baleset helyszínéről készült első kép:

A légitársaság nem érti a problémát, hiszen a repüléshez teljesen alkalmas idő volt, ugyanis 10 kilométeres távolságba el lehetett látni, sőt nem is volt annyi felhő az égen, hogy az zavaró legyen a pilótáknak.

A balesetet követően őszinte részvétét nyilvánította ki a légitársaság a tragédiában elhunyt családtagok részére.

Sajnos nem ez volt az első ilyen jellegű baleset, ugyanis 2018. októberében egy hasonló tragédia történt. A Lion Air Boeing 737 MAX 8 repülőgép a felszállást követően lezuhant. Ezek után egyből nekimentek a repülőket gyártó cégnek, mert állítólag olyan rendszereket telepítettek a gépekbe, melynek működési elvét nem mondták el megfelelően a pilótáknak.

betöltés...