Ez a 12 éves kissrác egyedülálló dolgot épített meg a szobájában

Ha belegondolunk a mai tizenéves fiúkat minden érdekli csak éppen a tudomány és a tanulás nem. Ma már rengeteg felületről tudunk információhoz jutni, ha szeretnénk kicsit tágítani a tudásunkat. Régen könyvtárba jártunk, ma már elég a tableten megnyitni valamit, és szinte elénk tárul minden hasznos dolog, amire csak szükségünk lehet. Bombaként robbant a hír a napokban, hogy egy 12 éves kisfiú a szobájában nukleáris reaktort épített, amit nyugodt szívvel vallunk be, elég szokatlan.

A Tennessee állambeli Memphis-ben élő Jackson Oswalt igazi csodagyerekként tartják számon. A többi korabeli sráccal ellentétben őt nem a videójátékok foglalták le, hanem a fizika és annak rejtelmei. Miután szülei feladták, hogy megértsék, mi is az érdeklődési köre, úgy döntöttek haggyák kibontakozni a kis zsenit. A kisfiú 12 évesen megépített a szobájában egy működőképes nukleáris reaktort. Azóta eltelt két év,és úgy tartják számon, ő a legfiatalabb a Földön, aki ezt megvalósította.Jacksonnak szülei segítettek mindent beszerezni a eBay-ról, ahol csaknem 3 millió forintnak megfelelő dollárt költött el.

A gép szivattyúkból és vákuumkamrákból áll, amit ő saját maga szabott testre és alakított folyamatosan. A felépítése egy évig tartott, és a 13.születésnapja előtt pedig el is tudta indítani. Mindent megtervezett az építés előtt,hogy mire lehet szüksége, majd listát írt, és ezeket megrendelte az eBay-en.

Rengeteg időt töltött javítással, bütyköléssel,mire el tudta indítani a reakciót. Utólag már ezt sem tartja nehéz dolognak.

A szülők természetesen felhívták fiúk figyelmét a sugárzásra is, de ők is tudják, hogy aki egy ilyet megépít, az tisztában van a veszéllyel is.

betöltés...