18 fénykép a nagy világból, ami téged is le fog nyűgözni

A világnak megvannak a maga rejtelmei és titkai, amitől nem lesznek a mindennapjaink unalmasak. Nagyon sok tv csatorna indít dokumentum filmeket vagy sorozatokat, rengeteg újság foglalkozik vele, és érdemes is hiszen, bár úgy gondoljuk rengeteget tudunk a körülöttünk lévő dolgokról, valójában kevés az, amekkora tudással rendelkezünk. Minden apró felfedezés kicsit közelebb visz minket ahhoz, hogy hogy működik az egész Föld, és mi mennyire kis halak vagyunk benne.

1.A koronavírus egyik legnagyobb győztese az anyatermészet, és ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy bezárult az ózonlyuk az Északi-sark felett.

2. Az ultraibolya és az infravörös szűrők segítségével a Hold rejtett funkciókat fed fel, ami újabb munkát ad a kutatóknak.

2. Egy tűzoltás után fotót készítettek a fáról.

3. Az egyiptomi hieroglifákról általában mindenkinek a fakó színek jutnak eszébe, de pár fotós kiszínezte a képeket, amitől teljesen más megvilágításba kerültek.

4. Mikroszkóp alá rakták a papírt, ami teljesen másképp néz ki, mint ahogy gondoltuk. Elképesztő!

5. San Diego és a mexikói Tijuana között fekvő határ.

6. Elképzelték, hogy mekkora lenne a Jupiter, ha ugyanolyan távolságra lenne, mint a Hold a Földtől.

7. A teknős éppen útnak indul egy kiadós alvást követően.

8. Két folyó találkozása Genfben, Svájcban.

9. A Seiko 1982-ben piacra dobta az első órát, ami képes volt videót lejátszani. Megelőzte a korát.

10. Ugyanaz a kép, ugyanabban az időben, ugyanabból a szögből, csak más hónapokban.

11. Ennyit fejlődött a világ: 138,24 MB és 128 GB adat összehasonlítva.

12. Egy gleccser Izlandon 1986-ban és 2019-ben. Sajnos, ez a globális felmelegedés hatása.

13. Egy óriás mamutfenyő, ami jól szemlélteti, hogy milyen vastag törzzsel rendelkezik.

14. Senki sem tudja, hogy ki nevezte el a Földet Földnek.

15. A legrégebbi cipőt(nagyjából 5000 éves) Örményországban találták meg, mely tehénbőrből, fűből és kecsketrágyából készült, aminek köszönhetően maradt ilyen jó állapotban meg. A párját nem találták meg.

16. Az első nyilvános, vízöblítéses wc-ét a 2000-es években vezették be Törökországban. A wc egy folyó felett volt, ami így mindent elsodort magával…

17. A legrégebbi recept, ami leginkább a férfiaknak kedvez. A nagyjából 2000 éves sumér recept leírja, hogy hogyan kell sört főzni.

18. Az egyik legrégebbi gyerekjátékként tartják számon ezt az aranyos kis kocsit, amit Törökországban, Sogmatar területén találtak egy régészeti feltárás során.

betöltés...