Életveszélyes állapotban az ikerpár, akik egy modellügynökség utasítására lettek anorexiások. Megrázó képek!

Szomorú, ami ezzel 14 éves, orosz ikerpárral történt: egy modellügynökség nyomására addig fogytak, amíg minden csontjuk kilátszott. Most 74 kilogramm a súlyuk… de összesen, ugyanis Diara Ledeneva 35 kilót, míg testvére Maria 39-et nyom.

A lányok nagyon szerettek volna modellként dolgozni. A problémák akkor kezdődtek, amikor az egyik modellügynökség elutasította őket azzal az indokkal, hogy nem látszódik eléggé az arccsontjuk. Ez önmagában is abszurd, ugyanis a lányok ekkor 49 kilogramm körül voltak, külön-külön. Ennyi volt a testsúlyuk, amikor is egyszerűen felhagytak az evéssel.

Az anyjuk így nyilatkozott: “A lányok mindenhol és mindenkinek meg akarnak felelni, ezért itt is tökéletesen szerettek volna teljesíteni. Az egész olyan gyorsan történt! Eleinte csak nem fogadták el az ételt, amire mindig volt valami magyarázatuk. Azt mondták, hogy ma este nem akarnak édeset enni, vagy, hogy ma csak salátát esznek. Volt, amikor egy szelet kenyeret és két kanál hajdinát ettek vacsorára. Pedig mindig a nyomukban voltam, hogy egyenek, azt hittem, hallgatnak rám. De mindig kicseleztek. Ez a betegség süketté teszi őket, az anorexia már ekkor kialakulóban volt. Bármit is próbáltam tenni, semmit nem értem el vele.”

Később egy modellügynökség, a Lipetsk felkérte őket, hogy dolgozzanak náluk. A lányok persze örültek ennek és igent mondtak.

Nem sokkal később egy divatbemutatón lettek rosszul és azonnal a kórházba kellett őket vinni. Természetesen anorexiával diagnosztizálták a két lányt.
A kórházban Daria ráadásul kómába is esett, de három nappal később már megengedték az édesanyjuknak, hogy hazavigye őket, ugyanis az orvosok szerint elég erősek voltak ahhoz, hogy otthon ápolja őket…

Ám a lányok nem lettek jobban, ezért egy hónappal később Moszkvába vitték őket, ahol intenzív kezeléseken mennek keresztül. Az orvosok szerint az állapotuk annyira válságos, hogy bármelyik percben leállhat a szívük.

Egyébként megdöbbentő, hogy igen nehéz volt azt elérni, hogy komolyabban foglalkozzon valamelyik orvos a lányokkal. Végül a Moscow24 nevű csatornán egy riport keretében bemutatták az esetüket, aminek köszönhetően a helyzet súlyosságának megfelelően kezelni kezdték őket.

Szerinted a felelős ezért? Írd meg hozzászólásban!

betöltés...