A híres Hója-erdő, ahol tuti nem vernél sátrat! Mutatjuk miért!

UFO-k, szellemek, megmagyarázhatatlan jelenségek. Ezekben sok mindenki hisz és sok mindenki nem. Tény, hogy a mai világban, ha előkerül egy ilyen kép, azt gondoljuk róla: Ó, tuti Photoshop az egész. Manapság, sajnos tényleg sok képeket manipulálnak meg az emberek, de mégis vannak a világban olyan helyek, ahol ezek a jelenségek előfordulhatnak. UFO-val sok ember “találkozott” már, és nap, mint nap röppennek fel ezzel kapcsolatban hírek, de eddig még senki nem tudta bebizonyítani az igazát. Azonban a romániai Hója-erdő világszerte közkedvelt hely azoknak, akik szeretik a paranormális jelenségeket. Most ennek rejtelmeibe avatunk be.

  • A Hója-erdő és az ahhoz tartozó hegygerinc Kolozsváron található, és valamivel kevesebb mint 300 hektárnyi területet fed le.
  • Előszőr a XVI. században tettek róla említést, és bár kitartóan kutatják a nyelvészek a név eredetét, máig homály fedi az erdő nevét.
  • A helyiek már régóta elátkozott erdőnek tartják a helyet, és nem is szívesen mennek a közelébe.
  • Az erdővel kapcsolatban jó pár rémisztő legenda született:
    • Az első, és talán az egyik legismertebb miszerint egy pásztor épp 200 állatát legeltette az erdő közelében, majd egyszer csak nyomtalanul eltűnt. Hiába keresték a helyiek, senki nem akadt a nyomára.
    • A másik nagyon ijesztő történet szerint, egy közelben élő család kislánya elszökött otthonról, majd bemerészkedett az erdő közepébe. Mivel egy jó ideig nem tért haza, a család a helyiekkel karöltve kezdte el keresni a kislányt. De nem akadtak ők sem a nyomára. A kislány pedig 5 év múlva – a legenda szerint – visszatért, ugyanabban a ruhában volt, amiben eltűnt. A kislány természete megváltozott, agresszív volt és ijesztő. A szülők állítása szerint a kislány soha nem mesélte el mi történt az erdőben.
    • A Hója-erdő következő borzongató legendája az UFO-kal kapcsolatos. 1968-at írunk. Ez év augusztusában furcsa fényjelenségekre lettek figyelmesek az ott élők, a helyet pedig egyből ellepték at UFO-kutatók. Ugyancsak ebben az évben a román fotós, Emil Barnea készített egy képet, amin egy furcsa tárgy volt, többször is alávétetették vizsgálatnak a képet, ami megállapította, hogy nem hamis.
  • Az UFO-s sztori után az erdő egy csapásra lett világszerte ismert. A paranormális jelenségek kedvelőinek ez maga a paradicsom és évről-évre egyre többen járnak ide. Sokan számolnak be nagyon furcsa jelenségekről: rosszullét, migrén, szédülés, megmagyarázhatatlan okokból történt égési sérülésekről, karcolásokról, sőt sok embernél az időérzék is kiesik.
  • A helyiek egyébként a mai napig számolna be furcsa fényekről és hangokról, amik az erdőből jönnek.
  • A hely egyik izgalmas része egy kör alakú tisztás, ahol semmilyen növény nem terem, de még csak állat sem él ott. A helyi legendák szerint ez egy átjáró egy másik dimenzióba, és aki ide belép, az soha nem fog visszatérni. A legtöbb paranormális jelenséget itt mutatták ki egyébként.
  • Talán a félelmet még jobban növeli a furcsa növényzet, és az egész furcsa módon növő fák is.
  • A szakemberek szerint egyébként a rosszulléteket leginkább az okozza, hogy erős elektromágneses tevékenység lép fel, de ezt az emberek legtöbbje az UFO-kal azonosítja be.
  • Bár számos elmélet létezik indokként, a furcsa események teljes körű magyarázata még várat magára.
betöltés...